PROTEST INEDIT LA OIL TERMINAL

Lucratorii de la OIL TERMINAL au inceput protestele impotriva actionariatului minoritar, dar si impotriva Ministerului Energiei. Protestele nu au la baza revendicari salariale asa cum ne-am obisnuit in Romania, ci decizia de schimbare a actionariatului din Consiliul de Administrare.

Liderii de sindicat de la OIL TERMINAL acuza faptul ca Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, doreste privatizarea companiei,  iar din aceasta cauza isi doreste introducerea in Consiliul de Administrare a unor oameni noi, care au sustinerea actionariatului minoritar.

CITESTE SI: OIL TERMINAL ESTE DIN NOU IN PERICOL

Liderii de sindicat ameninta cu pichetarea Guvernului in caz ca decizia Ministrului nu se va schimba. ”Protestam fata de decizia Ministerului Energiei de a inlocui actualul Consiliu de Administratie prin metoda votului cumulativ. Se doreste un consiliu de administratie sustinut de actionarii minoritari.

Suspectam Ministerul Energiei ca nu este de acord cu marirea capitalului social al OIL TERMINAL pentru ca, prin aceasta marire de capital, actionarii minoritari ar trebui sa mai aduca 400.000 de euro pentru a-si mentine procentul actual. Prin aceasta marire de capital, ei isi pot pierde mandatele in Consiliul de Administratie“, a declarat, pentru ZIUA de Constanta, liderul de sindicat al OIL TERMINAL, Nicu Androne.

Sursa text: ziua de constanta