ZECI DE PERSOANE au PROTESTAT la ambasada REPUBLICII MOLDOVA fata de EXPULZAREA lui GEORGE SIMION. UPDATE

Bucurestenii vor protesta joi, de la ora 17.00, in fata ambasadei REPUBLICII MOLDOVA pentru a-si exprima dezaprobarea fata de abuzurile comise de autoritatile de la Chisinau impotriva cetateanului roman GEORGE SIMION, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei.

UPDATE 19.40: ZECI DE PERSOANE s-au adunat joi seara in fata ambasadei Republicii Moldova pentru a-l sustine pe liderul Platformei Actiunea 2012, GEORGE SIMION.

Acesta afirma ca Guvernul de la Chisinau s-a intrunit pentru a discuta despre cazul sau, care este un abuz.

”Nu ii obliga legea sa imi dezvaluie motivul. La Chisinau, din ce in ce mai multi oameni ies pentru Unire. Acum (la manifestatia de sambata – n.r.) cateva zeci de mii de oameni erau asteptati. Ei au vrut sa faca ilegalitati expulzandu-ma pe mine. Romania trebuie sa ii asculte, pentru ca claca de la Chisinau nu vrea sa ii asculte. Eu am solicitat constant ca aceasta interdictie sa mi se ridice. In aceste momente Guvernul de la Chisinau s-a intrunit de urgenta pentru a discuta de acest abuz”, a declarat joi GEORGE SIMION.

Potrivit sursei citate, GEORGE SIMION a fost declarat indezirabil pe o perioada de cinci ani in REPUBLICA MOLDOVA si EXPULZAT fara nicio explicatie din partea Serviciului de Informatii si Securitate de la Chisinau, cu numai trei zile inainte de desfasurarea la Chisinau a unei manifestatii stradale pentru Unire.

Citeste si: ROMAN EXPULZAT din R.MOLDOVA: REACTIA oficialitatilor de la CHISINAU

“Pe 16 mai, zeci de mii de cetateni ai Republicii Moldova si-au anuntat participarea la manifestatia stradala organizata de Platforma Unionista Actiunea 2012 si Miscarea Civica Tinerii Moldovei in Chisinau. Oare si asupra acestora vor fi luate masuri abuzive? Oare si acestia vor fi tratati de autoritati ca niste infractori pentru ca isi vor exprima optiunea, aceea ca Unirea cu Romania este singura sansa a Republicii Moldova ?”, a declarat Elena Podoleanu, reprezentanta Actiunii 2012 din Chisinau.

Citeste si: LIDERUL PLATFORMEI UNIONISTE Actiunea 2012 a fost EXPULZAT din REPUBLICA MOLDOVA

Participantii la protestul din Bucuresti, Tinerii Moldovei si reprezentantii Diasporei unioniste solicita institutiilor responsabile din REPUBLICA MOLDOVA revocarea de urgenta a masurii fara justificare legala luate impotriva lui GEORGE SIMION. Totodata, societatea civila cere autoritatilor Romaniei sa initieze demersuri pe langa autoritatile de la Chisinau, care sa reaseze pe fagasul normal relatiile dintre cele doua state romanesti si sa restabileasca exercitiul normal al drepturilor unui cetatean roman.

Sursa foto: hotnews.ro