PROTESTUL de la COTROCENI s-a INCHEIAT: Aproximativ 4.000 de persoane au solicitat demisia PRESEDINTELUI! LIVE TEXT

Circa 2.000 de oameni s-au adunat pentru a doua zi consecutiv la Palatul Cotroceni, unde protesteaza impotriva presedintelui Klaus Iohannis, caruia ii cer demisia, informeaza jurnalisti de la News.ro si postul de televiziune Digi 24.

UPDATE 4: ora 21:30 Protestatarii au inceput sa plece, la Cotroceni ramanand circa 300 de oameni care sufla in vuvuzele si poarta pancarte antiprezidentiale si proguvernamentele, informeaza  News.ro.

UPDATE 3: Postul de televiziune Digi24 anunta ca la Palatul Cotroceni sunt circa 4.000 de oameni care protesteaza impotriva lui Klaus Iohannis.”Ai vandut puradei si ti-ai luat casa pe ei”, “DNA, sa vina sa te ia”, “Iesi afara, javra ordinara” si “Noi suntem poporul, tu tradatorul”, striga protestatarii de la Palatul Cotroceni, transmite corespondentul Ziare.com.

UPDATE 2: In jurul orei 20.00, la Palatul Cotroceni s-au strans 3.500 de persoane, informeaza corespondentul Ziare.com aflat la fata locului. Aproximativ 30 de persoane s-au adunat luni seara in fata Casei de Cultura din municipiul Alexandria pentru a-si exprima sustinerea Guvernului Grindeanu, in timp ce, in acelasi loc, alti circa 50 de oameni au protestat impotriva Executivului, fara a exista incidente, noteaza News.ro.

UPDATE 1: Nicio persoana nu a aparut, luni dupa amiaza, pana la ora 18.00, la manifestatia convocata pe Facebook de catre sustinatorii PSD si ALDE in centrul municipiului Pitesti si programata pentru ora 17.00. Zeci de jandami se afla in zona, pregatiti sa intervina, informeaza News.ro.

La o ora dupa ora 17.00, cand pe Facebook a fost convocata o manifestatie a sustinatorilor PSD si ALDE, niciun participant nu era prezent in centrul Pitestiului, unde ar urma sa aiba loc evenimentul de sustinere a Guvernului. In Piata Vasile Milea, unde au loc de obicei manifestarile publice din Pitesti, sunt in dispozitiv zeci de jandarmi si politisti, pregatiti sa intervina.

Protestul fusese convocat pe reteaua de socializare in cursul diminetii, iar citeva zeci de persoane se aratasera interesate de acest eveniment. Conform anuntului postat, cei care nu-l sustin pe presedintele tarii erau asteptati in Piata Vasile Milea, din Pitesti, incepand cu ora 17.00, in acelasi loc in care serile trecute aproximativ 1.500 de pitesteni au iesit in strada pentru a manifesta impotriva Guvernului.

Jandarmeria Arges a reactionat, invitandu-i pe  “toti cetatenii care participa la adunarile din spatiul public sa coopereze si sa ramana in dialog permanent cu fortele de ordine, asa cum au facut-o si pana acum”. “In vederea asigurarii unui climat de normalitate a acestei activitati publice, Jandarmeria Arges reitereaza participantilor ca urmatoarele fapte pot fi sanctionate, conform legilor in vigoare: instigarea prin orice mijloace, initierea sau recurgerea la actiuni violente sau alte manifestari, cu intentia de zadarnicire ori tulburare, in orice mod a adunarilor publice; organizarea sau participarea la contramanifestatii desfasurate in acelasi timp si in acelasi loc cu adunarile publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare”, se arata intr-un comunicat dat publciitatii luni de IJJ Arges.

STIRE INITIALA

Majoritatea protestatarilor sunt oameni in varsta si pensionari.Unul dintre manifestanti a venit cu un pui de cucuvea, referire la o adresa de mail pe care ar fi folosit-o Kovesi. Manifestantii au venit cu pancarte pe care scrie ” Iohannis, da-ne tara inapoi! “, “UNESTE ce e dezbinat”, “DNA fara cucuvea”. Cei mai multi dintre ei cer demisia presedintelui.

Circulatia este inchisa in continuare pe bulevardele Gh. Marinescu si Eroii Sanitari.

In aceeasi ordine de idei, un pensionar in varsta de 68 de ani a protestat luni dupa-amiaza, singur, in fata Prefecturii Alba si a cerut demisia presedintelui Klaus Iohannis si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, noteaza jurnalistii de la Adevarul.

“Am venit sa protestez in solidaritate cu cei de la Palatul Cotroceni, pentru jos Iohannis si jos Kovesi, care ne-au distrus tara. Tara este a noastra nu este a lui Iohannis si nici a lui Kovesi. Nu este un presedinte sa tina cu toti romanii. El a facut haosul din tara si trebuie tras la raspundere. Nu a ajutat poporul cu nimic. Am venit de o ora si voi sta aici pana maine”, a spus Corneliu Olariu, citat de Adevarul.

Un protest similar s-a inregistrat si la Ploiesti, unde un barbat a protestat solitar impotriva lui Klaus Iohannis. Acesta afisa o pancarta pe care scria “Jos Iohannis pt. ca a vandut copiii!” Intrebat de reporter cat timp are de gand sa protesteze, acesta a raspuns: “Pana se va linisti treburile in tara”.

Sursa foto: agerpres