PROTEST LA INALTIME. Un BARBAT AMENINTA ca se va ARUNCA de pe o MACARA. MOTIVUL pentru ca nu poate fi deschisa PERNA PNEUMATICA. UPDATE

Un barbat  protesteaza la inaltime in zona bulevardului Sebastian si ameninta ca se arunca in gol de pe o macara, informeaza B1 TV.

UPDATE 18.48: BARBATUL care protesteaza pe macara in Bucuresti colaboreaza cu negociatorii, dar nu renunta. PERNA PNEUMATICA nu poate fi deschisa pentru ca sunt materiale de constructii langa macara.

BARBATUL in varsta de aproximativ 40 de ani care s-a urcat duminica dimineata pe o macara de langa un bloc in constructie aflat in zona Calea 13 Septembrie, la intersectie cu strada Sebastian, refuza sa renunte la protestul sau desi discuta cu echipajul Politiei de negociatori, a precizat Adrian Marin, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

Acesta a spus ca protestul ar viza unele nemultumiri personale pe care barbatul le-ar avea in localitatea Pascani, de unde provine.

“Am inteles ca a fost crescut la o casa de copii si este suparat pentru niste lucruri care i s-au intamplat in tinerete. Echipajul nostru va continua sa incerce sa il convinga sa se dea jos, dar se pare ca va fi destul de dificil. El s-a urcat cu ceva provizii de mancare si apa”, a adaugat Marin.

Reprezentantii Politiei Capitalei au anuntat ca nemultumirile sale ar fi axate pe diverse probleme pe care le are cu niste procese in instanta.

“I-ar datora un cunoscut o suma de bani si are mai multe procese acolo in Pascani”, a mentionat Bogdan Ghebaur, purtator de cuvant al Politiei Capitalei.

BARBATUL a colaborat in mica parte cu echipele ISU, oferindu-le un numar de telefon.

“Se afla pe o macara, la o inaltime de 40 de metri, macaraua este amplasata langa un bloc in constructie. Am trimis la fata locului o autoscara pentru salvare la inaltimi – punctul mobil si descarcerarea. Pe la 8.30, a fost ridicata autoscara aproape de el, dar a zis sa incetam, ca nu vrea mai aproape de atat. Am stabilit un contact cu el, ne-a dat un numar de telefon si comunica in prezent cu echipele de negociatori prin telefon”, a explicat Adrian Marin.

Actiunea echipajelor de interventie este axata astfel pe puterea de convingere a negociatorilor si pe interventia autoscarii. PERNA PNEUMATICA folosita in astfel de situatii nu poate fi deschisa pentru ca sunt materiale de constructii langa macara si depaseste capacitatea ei de interventie.

Potrivit Politiei Capitalei, Sectia 17 ar monitoriza desfasurarea acestei actiuni de negociere cu protestatarul.

UPDATE 12:07: Barbatul care s-a urcat in aceasta dimineata pe o macara de pe un santier din Sectorul 5 al Capitalei le-a spus negociatorilor ca este din Pascani si ca isi doreste sa vorbeasca cu un parlamentar si cu presa pentru a relata o nedreptate la care a fost supus. Barbatul ar avea un conflict cu o familie din localitate. 

Apelul la 112 a fost facut la 7:52, iar acum autoritatile incearca sa depisteze identitatea barbatului dupa numarul de telefon. Barbatul, in varsta de aproximativ 45 de ani, nu doreste sa vorbeasca cu autoritatile si vrea ca un parlamentar sa vina si sa vorbeasca cu el.

Macaraua pe care s-a urcat barbatul se afla intr-o zona de santier, deasupra unui bloc in constructie, care are cel putin 11 etaje. Zona de santier nu este imprejmuita in singuranta, dar in zona se afla un paznic, care nu a oprit barbatul de a intra in zona.

La fata locului au venit pompierii, cu o autoscara ambulanta, politistii si o ambulanta.

Perimetrul din zona santierului este acum asigurat, nu mai au voie in zona decat autoritatile si persoanele care locuiesc in blocul alaturat, care trebuie sa se legitimeze pentru a putea trece

Acesta este al doilea incident de acest  gen in decurs de numai o saptamana si jumatate. O femeie de 60 de ani a murit dupa ce s-a aruncat de pe un bloc. Aceasta nu a putut fi convinsa de negociatori sa renunte la gandurile sinucigase, desi a stat pe bloc aproximativ 35 de ore.

Sursa foto www.alba24.ro