PROTEST LA KIEV: 500.000 de oameni au iesit in strada. FOTO / Confruntari intre manifestanti si politie soldate cu zeci de raniti si arestari UPDATE

UPDATE 22:10 – Ministerul de Interne din Ucraina a transmis ca in urma violentelor dintre fortele de ordine si protestatari au fost raniti 30 de ofiteri ca au fost efectuate patru arestari.

UPDATE 20:30 – Lasarea intunericului a adus si confruntari intre manifestanti si fortele de ordine. Protestatarii au distrus mai multe masini de politie, oamenii legii raspunzand cu gaze lacrimogen pentru dispersarea grupurilor violente.

UPDATE 19:45 – Dupa aproape cinci ore de la startul protestelor, surse independente sustin ca pe strazile din centrul Kievului sunt 500.000 de persoane.

UPDATE 16:15 – Numarul protestatarilor prezenti la ora 16 in Piata Independentei din Kiev s-a dublat fata de startul manifestatiei. Aproximativ 200.000 de oameni protesteaza la aceasta ora impotriva legilor represive.

Aproximativ 100.000 de persoane s-au reunit duminica in Piata Independentei din centrul Kievului, Ucraina, pentru a protesta fata de adoptarea unor legi care intensifica sanctiunile impotriva manifestantilor.

Proteste de amploare au loc astazi in Ucraina, la Kiev, unde aproximativ 100.000 de manifestanti au iesit in strada, in Piata Independentei, ocupata de aproape doua luni de opozantii proeuropeni dupa refuzul presedintelui Viktor Ianukovici de a semna un acord de asociere cu UE.

Manifestantii, nemultumiti de adoptarea unor legi care intensifica sanctiunile impotriva protestatarilor, poarta pe cap caserole, site sau cutii de carton ori pe fata masti de carnaval, ca semn al luarii in deradere a noilor legi adoptate care sanctioneaza persoanele ce protesteaza cu masti sau sepci pe cap.

Liderii opozitiei din Ucraina au facut apel la organizarea acestei manifestatii, cea de-a opta de la inceputul protestelor fata de presedintele Viktor Ianukovici.

Sursa foto: realitatea.net, adevarul.ro