PROTEST la Liceul TUDOR VIANU: Elevii ii iau apararea profesorului acuzat ca a umilit un elev

Mai multi elevi ai Colegiului National de Informatica “Tudor Vianu” s-au strans in fata liceului, pentru a-si arata sustinerea fata de profesorul de matematica Severius Munteanu, acuzat ca ar fi umilit un elev, ca sa-i mareasca o nota, informeaza B1TV.

Elevii sustin ca profesorul nu i-a umilit niciodata si au inceput chiar sa stranga semnaturi in sprijinul cadrului didactic. 

”Fac matematica cu el de trei ani si jumatate si nu consider ca vreunul dintre colegii mei sau eu am fost vreodata umiliti de acesta. Profesorul are o atitudinea foarte corecta fata de noi, niciodata nu ne trateaza urat si daca face glume, face glume la modul general, nu rade de nimeni si face glume pentru a destinde putin atmosfera si a ne face sa ne placa matematica. Nu consider nimic gresit in asta. Speram ca protestul sa aiba ecou. Am strans pana acum 86 de semnaturi din partea unor cadre didactice, in calitate de parinti, din partea unor elevi si fosti elevi”, a declarat o eleva a liceului. 

CITESTE SI: MINISTRUL EDUCATIEI va trimite o echipa de control la COLEGIUL TUDOR VIANU din Capitala

”Niciodata nu s-a intamplat ca aceste glume sa fie jignitoare la adresa nimanui, nici in clasa noastra, nici in alte clase. Nu consider ca a fost corect sa se preia o informatie de pe o retea de socializare. Cadrul didactic respectiv lucreaza in alta unitate de invatamant, nu cred ca are dreptul sa comenteze situatia de aici. (…) Elevul respectiv era in prima banca, cel mult ingenuncheat, nu s-a tarat, e o confuzie de termeni. Dommnul profesor i-a spus imediat sa se ridice, daca vreti a condamnat aceasta actiune. E absurd ce se intampla”, a declarat un alt elev al liceului. 

CITESTE SI: ELEVI UMILITI LA VIANU: ERAU PUSI SA MEARGA IN GENUNCHI PENTRU UN PUNCT IN PLUS IN TEZA LA MATEMATICA

In fata institutiei de invatamant au venit si mai multi parinti.

„Sunt foarte intrigat pe aceasta manipulare. Fiica mea este in calsa respectiva. Profesorul este foarte iubit si de copii, si de parinti. Fetita m-a sunat plangand. Mesajul a pornit de la o doamna care are fetita in clasa. Am inteles ca este printre ultimii copii la matematica. Ea are o scola privata. Profesorul de istorie care a postat este si el acolo angajat si probabil ca a respectat niste ordine. Totul este manipulare”, a spus un parinte revoltat.

Sursa foto: five5online