Protest la Ministerul Transporturilor fata de trecerea portului Constanta in subordinea autoritatilor locale

Peste 2.500 de sindicalisti sunt asteptati sa participe miercuri la un protest care va avea loc in fata sediului Ministerului Transporturilor si care vizeaza intentia Guvernului de a trece portul Constanta in subordinea autoritatilor locale, a anuntat Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare Constanta (FNSPC).

Protestatarii sunt afiliati la Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare (FNSP), fiind sustinuti de membri ai Blocului Naţional Sindical (BNS) din alte ramuri economice. Astfel, printre sindicalistii care vor fi prezenti la protest se numara si sase sute de lucratori ai Portului Constanta.

FNSPC si BNS reproseaza Guvernului politica incoerenta in domeniul portuar, solicita sa se renunte la planurile de scoatere a Autoritatii Portuare de sub autoritatea Guvernului pentru a fi trecuta in subordinea autoritatilor locale si solicita corectarea legislatiei muncii in regim de urgenta.

Citeste si: Mazare a scapat de Ramona Manescu: Dupa validarea Guvernului, Portul Constanta trece la Primarie

Protestul va avea loc intre orele 12.00 si 13.30 si este autorizat de Primaria Capitalei.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat cu prilejul instalarii noului Guvern ca a reluat discutiile cu premierul Victor Ponta si cu noul ministru al Transporturilor, Dan Sova, cu privire la actiunile Portului Constanta. Astfel, Mazare a precizat ca dupa instalarea noului Guvern reimpartirea actiunilor la Portul Constanta se va face conform variantei convenite inca de anul trecut, adica o parte din aceasta sa treaca la primaria Constanta.