Protest la Piata Victoriei impotriva uciderii cainilor

Un protest al mai multor organizatii nonguvernamentale care apara drepturile animalelor a avut loc, astazi, in Piata Victoriei. Oamenii au cerut oprirea uciderii cainilor din adaposturi.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum: “Nu eutanasierii!”, “Animalele au dreptul la viata”, “Sterilizarea e solutia” si “Cartonas rosu pentru Romania”.

Ana Maria Voicu, reprezentanta unei asociatii de protectie a animalelor, a estimat ca la protest au participat cateva sute de persoane si a precizat ca nu s-au inregistrat incidente. Ea a declarat ca manifestantii vor legi coerente de sterilizare a maidanezilor si a opinat ca un caine fara stapan nu musca neprovocat.

Citeste si: Cati caini maidanezi au fost prinsi in Bucuresti din septembrie 2013 pana in prezent

Presedintele Asociatiei “Cutu, cutu”, Marcela Pisla, e de parere ca solutia in cazul cainilor fara stapan ar fi activitatile de prevenire astfel incat sa nu mai apara pui nedoriti. “Am vorbit cu cativa avocati sa facem plangere penala autoritatilor pentru abuz in serviciu pentru ca au ales aceasta cale a eutanasiei in loc sa mearga pe calea preventiei, care e mult mai putin costisitoare, inseamna mult mai putine resurse umane consumate si mult mai mult respect pentru viata si tot ce inseamna in general societate”, a adaugat Pisla.

In Capitala, mitingul autorizat s-a desfasurat in zona centrala a Pietei Victoriei in intervalul orar 16.00-20.00. Totodata, de la ora 15.00 au avut  loc proteste in mai multe orase ale tarii, printre care Constanta, Iasi, Cluj, Craiova, Timisoara, precum si in localitati europene.