Protest la Primaria Capitalei, dupa ce Oprescu a declarat ca vrea sa mai stea un an in sediul inchiriat

Madalin Dumitru, seful Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, retinut de DNA

Primarul general Sorin Oprescu vrea sa mai stea un an in sediul inchiriat al Primariei din Splaiul Independentei, asta pentru ca lucrarile la vechiul sediu vor fi gata abia la anul. Numai ca reprezentantii PDL in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nu sunt de acord si au protestat in fata sediului. Inaintea sedintei de urgenta convocate de primarul general Sorin Oprescu, acestia si-au exprimat nemultumirea fata de chiria platita pentru sediul nou.

Consilierul general al PDL, Mircea Raicu, a declarat ca motivul protestului il reprezinta “cele 30 de milioane de euro din banul public risipite pe sediile de lux inexistente ale Primariei Capitalei, expresie a coruptiei lui Sorin Oprescu”. Raicu a explicat ca protestul consilierilor democrat-liberali are la baza faptul ca in urma cu 3 ani fostul Consiliul General a aprobat mutarea intr-o cladire noua cu conditia sa fie incheiat un contract de leasing financiar si municipalitatea sa ramana cu cladirea pe care o plateste. Raicu a mai spus ca Primaria va trebui sa vina cu garantii clare in fata CGMB cu privire la masurile pe care intentioneaza sa le ia in acest sens in perioada urmatoare.

“Primaria trebuie sa vina cu garantii clare in fata Consiliului cu ceea ce doreste sa faca in perioada urmatoare. Protestam pentru ca, acum 3 ani, fostul Consiliu General a aprobat mutarea intr-o cladire noua cu conditia ca sa fie incheiat un contract de leasing financiar si municipalitatea sa ramana cu cladirea pe care o plateste. S-au terminat lucrarile de consolidare, urmeaza cele de finisaje. Poate sa dureze de la un an la trei ani”, a spus Mircea Raicu.

Primarul general, Sorin Oprescu, a convocat, luni, o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, programata sa inceapa la ora 13. Pe ordinea de zi se afla presa, proiectul de hotarare privind prelungirea contractului de inchiriere nr. 8112/11.12.2009 pentru imobilul situat in Splaiul Independentei nr. 291-293, sector 6, Bucuresti.

Foto: Ring