Protest la PRIMARIA CAPITALEI: PETRECERI si VORBE, in BEZNA la Primaria Generala

Mai multe asociatii si cetateni au protestat, miercuri dimineata, in fata Primariei Capitalei, cu ocazia lansarii unui raport numit “Un an de petreceri si vorbe, in bezna, la Primaria Generala”, informeaza Ziare.com.

Cu cateva zile inainte de acest eveniment, reprezentantii asociatiilor au transmis PMB ca intentioneaza sa protesteze in fata sediului institutiei. In raspunsul primit de la viceprimarul Aurelian Badulescu, organizatorilor li s-a transmis ca nu pot protesta miercuri dimineata la ora 9:30 in fata primariei, pentru ca este aprobata o alta adunare publica fix in acelasi loc si la aceeasi ora. In consecinta, oamenii au transmis public ca se vor alatura si ei acestei adunari publice deja avizate de primarie.

Miercuri dimineata, cei de la ActiveWatch, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publica si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania OPTAR, alaturi de alti cetateni, au mers in fata Primariei Capitalei avand baloane, coifuri si fluiere, pregatiti sa sarbatoreasca implinirea unui an de mandat al Gabrielei Firea.

In timpul manifestarii de la Primaria Capitalei, un jandarm a venit la protestatari pentru a le cere sa plece, pentru ca nu aveau autorizatie de la primarie. In schimb, manifestantii au spus ca au venit sa se alature adunarii publice aprobate de primarie, dar la care nu era nimeni prezent.

Intr-un final, manifestantii au decis sa plece din fata primariei. Cele trei organizatii au monitorizat agenda publica promovata de Primaria Capitalei, proiectele de hotarare de Consiliu General, transparenta si participarea cetatenilor la procesul decizional, accesul cetatenilor la sedintele de Consiliu General si posibilitatea de a lua cuvantul in fata Consiliului si au facut un raport.

Sursa foto: Facebook / Sergiu Nicolae Brega