PROTEST la PRIMARIA SECTORULUI 4! ANGAJATII REBU isi solicita LOCURILE de MUNCA inapoi

Peste o suta de angajati REBU au protestat, miercuri, in fata Primariei Sectorului 4 sustinand ca si-au pierdut locurile de munca dupa ce s-a incheiat contractul intre primarie si firma de salubritate, informeaza Mediafax.

“Noi am avut un director care ne-a furat, care ne-a furat firma de salubritate. A expirat contractul in data de 11 (aprilie- n.red.) si noi am ramas liberi de contract, nu mai avem locuri de munca. Am venit in fata primariei sa cerem locuri de munca. Si am aflat ca domnul primar a zis ca o sa ne ofere un loc de munca sigur. Directorul ne-a spus ca nu mai are contract si ca sa ne cautam fiecare de munca. Ne-a anuntat de pe o zi pe alta. Noi nu mai avem nici lideri de sindicat, pentru ca ei si-au luat opt salarii, si-au facut buzunarele mari si ne-au abandonat ca, daca aveam un sindicat, nu mai ieseam in strada. Este o veste foarte trista”, a explicat Valentin Dobre, unul dintre angajati.

Din fata Primariei sectorului 4, protestatarii au pornit spre sediul Administratiei Domeniul Public, unde, au spus ei, li s-a promis ca vor fi angajati. “De 18 ani muncim, cel putin eu, si vrem sa ne dea de munca, nu vrem somaj, nu vrem altceva. Eu am muncit la matura, pe strada, 18 ani. Ne-a anuntat ca nu o sa mai muncim, ne-a tinut in preaviz si acum urmeaza sa ne angajeze la ADP. Suntem vreo 1.500 de oameni”, a explicat un alt angajat.

“Vrem sa vedem daca ne angajeaza. Ne-a anuntat ca vom ramane fara loc de munca, dar ne-au tot pacalit ca sa stam linistiti. Avem copii, avem familie, avem banci, am ramas vai de capul nostru”, a afirmat o femeie.

Saptamana trecuta, cu cateva zile inaintea expirarii contractului, firma de salubritate a fost acuzata ca nu a mai colectat gunoiul si a ridicat fara a inapoia aproape 1.600 de pubele.

Potrivit autoritatilor locale, in prezent se afla in desfasurare licitatia pentru desemnarea unui nou operator de salubritate care sa se ocupe in Sectorul 4 de ridicarea gunoiului, transportul acestuia si de deszapezire pe timpul iernii. Iar pana la desemnarea unui nou operator de saluburitate, operatiunile de colectare si transport a deseurilor vor fi asigurate de ADP Sector 4. Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a anuntat ca primaria a dat in judecata pentru inselaciune REBU.

Sursa foto: adevarul