Protest la RATB: Angajatii regiei ies in strada intre orele 13.00 si 15.00

Protest la Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB). Angajatii regiei vor iesi in strada, miercuri, intre orele 13:00 si 15:00, in fata sediului institutiei, principalele nemultumiri fiind legate de situatia actuala a regiei, sindicalistii afirmand ca vor “directori competenti, nu ‘baieti destepti’, care au devalizat banci, au distrus SNC CFR sau un instituit sisteme de spagi in vami”.

Angajatii RATB mai cer pastrarea locurilor de munca, demararea unui program de constructii de tramvaie la URAC, imbunatatirea conditiilor de munca si recunoasterea bolilor profesionale.

“Pastrarea locurilor de munca – nu vrem sa ajungem someri, cersetori sau capsunari. (…) Demararea unui program guvernamental de constructii de tramvaie la URAC, care va avea dubla utilitate: asigurarea locurilor de munca pentru colegii nostri din URAC si innoirea parcului de tramvaie uzat 100%. (…) Imbunatatirea conditiilor de munca si recunoasterea bolilor profesionale”, se arata in solicitarea salariatilor RATB.

Protestatarii sustin ca ar trebui lansat un program de management strategic pe termen mediu si lung, pentru functionarea si dezvoltarea RATB, iar patrimoniul regiei ar trebui aparat de grupurile de interese politico-financiare.