Protest anti-sistem la Timisoara, in semn de solidaritate cu romanii din diaspora. FOTO-VIDEO

Timisorenii au iesit in strada, marti seara, in semn de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au putut sa voteze in strainatate. Cu pancarde prin care au transmis mesaje precum “Nu impiedicati studentii sa voteze”, sau “Ceausescu n-a murit, este Ponta travestit”, cateva zeci de timisoreni au protestat fata de modul in care romanii din diaspora au fost impiedicati sa-si exercite votul. Vezi mai jos imagini foto-video de la protest.

Amintim ca in primul tur al alegerilor prezidentiale, organizat duminica, romanii din diaspora au stat ore intregi la coada pentru a-si vota presedintele, iar o mare parte dintre ei nu au putut face acest lucru deoarece sectiile de votare s-au inchis, desi in acele locatii cozile erau imense.

PROTEST ANTI-PONTA LA TIMISOARA, CA IN DECEMBRIE ’89. LOCUITORII ORASULUI IN CARE PSD NU A CASTIGAT NICIODATA IES IN STRADA PE 8 NOIEMBRIE

Peste 300 de oameni stransi in Piata Victorie au scandat: „Jod Guvernul Ponta”, „Vrem sa votam”, „Azi in Timisoara, maine in toata tara”, „Jos comunistii”, sau „Solidari cu diaspora”.

Protestatarii au format o coada simbolica in toata piata Operei si s-au plimbat cantand „Desteapta-te romane!”. La final, in fata camerelor de luat vederi, au transmis cate un mesaj de solidaritate catre romanii din diaspora.

Amintim ca Institutul pentru Politici Publice a anuntat ca ofera asistenta juridica gratuita oricarui roman din afara care vrea sa dea in judecata Ministerul de Externe – autoritatea responsabila de organizarea conditiilor pentru votarea in diaspora.

IOHANNIS: GUVERNUL A REUSIT SA NE FACA DE RAS IN FATA STRAINATATII. II CHEM ALATURI DE MINE PE CEI CARE SE CONSIDERA DE DREAPTA