PROTEST RATB: SINDICALISTII PROTESTEAZA DIN CAUZA NESIGURANTEI TRANSPORTULUI CALATORILOR

Bucurestenii care circula cu mijloacele de transport in comun pot citi mesaje cu privire la incetarea activitatii regiei. Sindicalistii RATB sustin ca nu au piese de schimb pentru autobuze, troleibuze sau tramvaie, iar calatorii nu sunt transportati in siguranta.

De altfel, atrag atentia ca este posibil ca mai putine mijloace de transport sa iasa pe traseu, informeaza B1 TV.

Sindicalistii spun ca au trimis numeroase sesizari celor responsabili, dar nu au primit niciun raspuns si subliniaza ca la nivelul conducerii se afla oameni politici, nu specialisti.

In plus, ei se plang ca in ultimii ani nu a mai fost achizitionat niciun mijloc de transport.

Astfel, soferii vor circula cu farurile aprinse, in semn de protest.

CITESTE SI: SINDICATELE RATB AVERTIZEAZA: PERSONALUL SI-AR PUTEA INCETA ACTIVITATEA

“Dorim sa informam cetatenii Capitalei ca sindicatele din RATB nu au reusit pana acum, in ciuda demersurilor repetate, sa responsabilizeze managementul Regiei in privinta aspectelor de care depind siguranta, timpul de asteptare si confortul calatorilor”, au precizat reprezentantii sindicatului RATB, saptamana trecuta, intr-un comunicat de presa.
In replica, reprezentantii RATB au transmis ca, “din cauza contextului economic dificil, Regia a fost nevoita sa renunte la unele proiecte de dezvoltare, fapt care a afectat intr-o oarecare masura si conditiile de munca pentru anumite categorii de personal”.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: SORIN OPRESCU vrea sa puna pe butuci RATB 

“Cu toate aceste dificultati, mentinerea activitatii de transport in parametrii de siguranta impusi de legislatia in vigoare a fost si este una dintre prioritatile tuturor factorilor de decizie din Regie.

Fara a nega existenta problemelor semnalate de sindicat, cauzate de vechimea parcului, de unele defectiuni aparute la vehicule, dorim sa asiguram publicul calator ca nu sunt scoase pe traseu mijloacele de transport cu probleme ce ar putea reprezenta riscuri pentru siguranta calatorilor si a traficului. Vehiculele puse in circulatie indeplinesc normele de siguranta in trafic si au reviziile tehnice la zi, in conformitate cu legislatia in vigoare”, se arata intr-un comunicat al RATB.

Sursa foto www.ziare.com