PROTEST spontan al fostilor angajati ai combinatului OLTCHIM in fata Prefecturii Valcea. UPDATE

Zeci de fosti ANGAJATI ai Oltchim Ramnicu Valcea PROTESTEAZA, miercuri dimineata, in fata Prefecturii Valcea. Oamenii sunt nemultumiti ca nu si-au primit cele 18 SALARII COMPENSATORII promise de conducerea combinatului.

UPDATE 10.50: Potrivit purtatorului de cuvant al Prefecturii Valcea, Dan Luciani, o delegatie a protestatarilor a fost primita de catre prefectul Dumitru-Nicu Cornoiu, care discuta cu reprezentantii fostilor ANGAJATI ai OLTCHIM.

Peste 80 de fosti ANGAJATI ai Oltchim au iesit in strada nemultumiti ca nu si-au primit BANII promisi la disponibilizare. Ei PROTESTEAZA in fata Prefecturii Valcea si isi cer SALARIILE COMPENSATORII, promise de conducerea combinatului. Initial, protestatarii au cerut sa discute cu prefectul judetului, Dumitru Cornoiu, insa acesta le-a transmis ca nu ii poate primi momentan.

Citeste si: OLTCHIM, IN VIZORUL UNOR COMPANII IMPORTANTE DIN STRAINATATE

Oamenii au decis sa PROTESTEZE, fiecare avand dreptul la sume cuprinse intre 20.000 si 50.000 de lei, informeaza Realitatea TV. In cazul in care solicitarile lor nu vor fi rezolvate, fostii ANGAJATI ai combinatului Oltchim sunt decisi sa intre in GREVA FOAMEI.

In luna iunie 2013, un numar de 1.000 de SALARIATI ai combinatului Oltchim au fost CONCEDIATI — 600 de la Valcea si 300 de la Pitesti. Acestora li s-a spus ca restantele salariale, banii pe concediul de odihna aferent anului au fost trecuti in masa credala urmand sa beneficieze de aceste sume in momentul privatizarii combinatului.

Oltchim se afla in insolventa din ianuarie 2013, functioneaza la aproximativ 23% din capacitate, cu un numar de 2.300 de salariati si urmeaza a fi privatizata in 17 mai dupa ce termenele initiale au fost decalate deoarece nu s-a prezentat niciun investitor la licitatie.

GREVA FOAMEI LA OLTCHIM: IN A TREIA ZI DE PROTEST, DOI DINTRE ANGAJATI AU ACUZAT PROBLEME MEDICALE

Sursa foto: adevarul.ro