PROTEST! Sute de salcami au fost plantati de catre localnici in GROPILE de pe un DRUM JUDETEAN

Locuitorii comunei Dangeni din Botosani au plantat sute de salcami in gropile de pe drumul judetean DJ 294, in semn de protest fata de starea proasta a acestuia, initiativa apartinand primarului Catalin Rotundu, informeaza Agerpres.

”Este o portiune de 1,3 kilometri pe care nu s-a mai intervenit de sapte ani. Situatia este jalnica. Am bagat 4.000 de lei in doua luni in masina Primariei, din cauza gropilor”, a sustinut primarul comunei Dangeni.

Acesta a spus ca este nemultumit de programul de intretinere a drumurilor judetene pe care l-au intocmit Directia Judeteana de Drumuri si Poduri (DJDP) si Consiliul Judetean. 

La randul lor, reprezentantii DJDP sustin ca drumul in cauza a fost inclus intr-un program de turnare a unui covor asfaltic, dar pana acum nu s-a putut face nimic din cauza procedurilor greoaie pentru desemnarea firmei care executa lucrarile.

Sorin Clim, directorul institutiei, a declarat ca abia pe 2 octombrie a fost incheiat contractul cu constructorul si in cel mai scurt timp vor incepe lucrarile la acest drum.

”In doua saptamani, tronsonul cu probleme va fi asfaltat. Este vorba de kilometrul 4.500—5.500 de pe DJ 294. Anul acesta s-a semnat un contract pe doi ani de zile pentru intretinerea drumurilor judetene, iar, din cauza valorii mari a acestui contract, procedura s-a derulat intr-o perioada mai lunga de timp”, a afirmat Sorin Clim.

Sursa foto: botosaneanul