Protest taximetriști Guvern! Peste 1.000 de taxiuri în Piața Victoriei! Uber: Mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră!

Peste 1.000 de taxiuri se află, miercuri, în Piața Victoriei, taximetriștii protestând față de UBER/Taxify (Bolt). Mitingul este organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România și este programat până la ora 18.00.

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, anunța că ordonanța de urgență pentru interzicerea pirateriei în transportul auto, cerută de taximetriști, va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu miercuri.

„Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră”, transmite Uber miercuri dimineață. ”Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei și dreptului consumatorilor de a alege.

Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc și aceste aplicații și vor să aibă în continuare mai multe opțiuni de transport”, spun oficialii Uber Romania.

Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu a anunțat că ordonanța de urgență pentru interzicerea pirateriei în transportul auto va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu miercuri. Actul normativ a fost adoptat de Guvern pe 29 martie, potrivit Mediafax.

Pe 29 martie, Executivul a adoptat OUG pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi şi de închiriere, printre altele eliminând din lege expresia „în mod repetat”.

Ulterior ședinței de Guvern ministrul Dezvoltării spunea că actul normativ „nu este îndreptat împotriva nimănui” şi că Executivul doreşte stoparea pirateriei din domeniul transporturilor. El a adăugat că Executivul va emite, în maxim trei săptămâni, un alt act normativ pentru reglementarea activităţii de ride-sharing.

Sursa foto: hotnews