Protestatarii turci arestati din propriile case

In ultimele ore politia din Turcia a inceput o serie de arestari ale protestatarilor, acuzati de implicare directa in demonstratiile anti-guvernamentale care au zguduit Tara Semilunei in ultimele doua saptamani.

Politia turca a ridicat cateva zeci de protestatari din propriile locuinte, acestia fiind acuzati de a fi participat si complotat la demonstratii anti-guvernamentale. In cursul zilei de azi politia turca a efectuat zeci de arestari in mediile de extrema stanga. La Istanbul au fost ridicati din propriile locuinte peste 90 de membri ai Partidului Socialist al Oprimatiilor (ESP), una dintre formatiunile active in timpul manifestatiilor.

Autoritatile au facut perchezitii la sediile cotidianului “Atilim” si ale agentiei de presa Etkin, apropiate acestei formatiuni politice. De duminica si pana acum, politia din Turcia a operat deja peste 600 de arestari, majoritatea in Istanbul si Ankara. 

Potrivit presei turce, un gaz lichefiat a fost introdus in tunurile cu apa in cursul operatiunilor de evacuare a manifestantilor din Parcul Gezi Taksim. Expertii avertizeaza ca nu exista nicio baza legala pentru masuri de acest fel. Mai mult guvernul de la Ankara a luat in calcul inchiderea si interzicerea retelelor sociale Facebook si Twitter pe intreg teritoriul Turciei.

Sursa foto: hurryiet