PROTESTE AMPLE IN TARA. Manifestantii au scandat “Plagiatorul ne fura viitorul” si “Klaus, Klaus, Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!” VIDEO

Mii de persoane au participat, vineri seara, in mai multe orase din tara, la mitinguri pentru organizarea de alegeri libere, protestatarii scandand lozinci la adresa guvernarii si a premierului Victor Ponta. Au fost proteste in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Sibiu, Craiova si Bacau.

UPDATE 23:00 Manifestatia din Bucuresti s-a incheiat

Manifestatia de vineri seara din Capitala, la care aproximativ doua mii de oameni au cerut vot corect in turul 2 al prezidentialelor, dar au si scandat contra premierului Victor Ponta si a PSD, s-a incheiat in jurul orei 22.15, fara sa fie inregistrate incidente.

Participantii au inceput sa plece dupa ultimul popas al manifestatiei, facut la sediul PSD din soseaua Kiseleff, desi se anuntase ca o parte a lor urmau sa se intoarca in Piata Universitatii.

Manifestantii, in majoritate tineri, s-au adunat, incepand cu ora 18.00, in Piata Universitatii, pe trotuarul din fata Teatrului National. Initial, in piata au fost circa 300 de persoane, numarul acestora crescand apoi la peste 500.

Cei veniti la Universitate au scandat mesaje pentru un vot corect duminica, dar si contra premierului: “Plagiatorul ne fura viitorul” si “Klaus, Klaus, Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!”.

La manifestatie au fost aduse si jucarii cu Mickey Mouse, incadrate in bare de fier dispuse in forma de X.

Participantii au scandat si “Azi plagiator, maine dictator”, “Victor Ponta, nici nu stii cat de mic incepi sa fii”, “Dupa turul doi, Victor Ponta la gunoi”, “Jos, jos, jos, Ponta esti un mincinos!”, “Ponta nesimtit, pe romani i-a umilit”, “Pacat, pacat, de sangele varsat!”, “Noi votam, nu pontam”, “DNA curata politica” si “Sectii de votare peste hotare”.

O parte a scandarilor s-a regasit pe pancarte aduse, alaturi de steaguri tricolore, la manifestatie.

Unul dintre participanti a declarat ca a venit in Piata Universitatii pentru ca nu-si doreste un presedinte “care il minte pe cel ce l-a ales si care si-a plagiat lucrarea de doctorat”.

La randul ei, o studenta a spus ca nu este bine ca puterea absoluta a tarii sa ajunga la un singur partid, respectiv la PSD. Ea a adaugat ca, in opinia sa, PSD este partidul “care a furat cel mai mult in aceasta tara si care acopera cei mai multi infractori”.

in jurul orei 19.50, manifestantii au plecat din fata Teatrului National spre sediul Guvernului, pe trotuar, dar si pe prima banda de circulatie. Pe traseu, numarul lor a crescut continuu, in Piata Victoriei adunandu-se, in jurul orei 21.00, circa 2.000 de oameni.

La Guvern, s-a scandat, printre altele, “Noi votam, nu pontam”, “Ponta, la gunoi, dupa turul doi”, “Diaspora vrea, dar nu poate vota” si “Cine nu sare, nu vrea schimbare”.

Din Piata Victoriei, manifestantii s-au dus la sediul PSD din soseaua Kiseleff, unde au huiduit, au fluierat si au scandat, printre altele, “Hotii!” si “DNA!”.

Circulatia rutiera pe soseaua Kiseleff a fost blocata pe toate benzile timp de aproape o ora.

Pe toata durata protestului, participantii au fost incadrati de jandarmi si nu s-au inregistrat incidente.

Manifestatii similare au loc, sambata seara, in mai multe orase din tara. Mobilizarea pentru acestea s-a facut in special prin intermediul retelelor de socializare.

Mii de oameni au iesit in strada si la sfarsitul saptamanii trecute, cand si diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin si Dublin, cerand Guvernului Romaniei fluidizarea procesului de vot.

Romanii din strainatate au iesit, la primul tur al alegerilor prezidentiale, din 2 noiembrie, in numar record la vot, insa in mai multe capitale europene cozile au fost uriase, iar oamenii au protestat fata de inchiderea portilor in fata celor care nu au mai putut vota.

UPDATE DE LA PROTESTELE DIN TARA: Romanii au iesit in strada, vineri seara, in mai multe orase din tara: la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Sibiu, Craiova sau Bacau. Oamenii protesteaza in semn de solidaritate cu romanii din strainatate. De precizat ca televiziunile de stiri au ignorat protestele, preferand sa il transmita pe Victor Ponta. Toate televiziunile au transmis Live o declaratie a lui Victor Ponta de la evenimentul semnarii unui protocol cu  PLR, partidul lui C. P. Tariceanu, un partid care nu a fost inregistrat la tribunal. Evenimentul PSD a fost organizat exact la ora la care se stia ca vor fi organizate mitinguri.

UPDATE ora 22.15: Protestele s-au incheiat in majoritatea oraselor. La Bucuresti mai sunt aproximativ 500 de manifestanti. In fata sediului PSD s-a intonat imnul national si s-au scandat mesaje precum:

“Ponta, ce-a patit procurorul Panait?”, “Ponta, nu rezisti nici cu mii de securisti!”, “Hotii”, “Jos comunistii”, “Ponta si ai lui, emanatii neamului”, “Rusine, rusine sa va fie!”, “Ponta la puscarie!”, “Antena 3, niste derbedei!”, “DNA, DNA, curata politica!”, “Jos Ciuma Rosia!”, “Melescanu, dupa Corlateanu!”, “Jos Ponta!”, “Rusine PSD!”, “Klaus Klaus Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!”.

La Cluj, protestul s-a incheiat in jurul orei 21.30. in Piata Lucian Blaga. Conform unor surse din randul autoritatilor la protest au participat in total 12.000 de persoane, potrivit site-ului Stiri de Cluj.

UPDATE ora 21.40: Proteste de amploare in Capitala. Manifestantii au ajuns la sediul central al PSD, unde scandeaza “Jos PSD, Jos Ponta” sau “Iesi afara, javra ordinara” sau  “Ponta, nu uita tineretul nu te vrea” si “Plagiatorul ne fura viitorul!”. Manifestantii au blocat tot Bd. Kiseleff. Numarul fortele de ordine a crescu, o banda este blocata. In sediul PSD s-au stins toate luminile.

Protestatarii din Bucuresti mai striga “Dupa turul 2, Ponta la gunoi!”.

La Cluj, circa 10.000 de oameni sunt in strada. Traseul protestatarilor a început pe Bulevardul Eroilor, continuă în Piaţa Avram Iancu – Calea Dorobanţilor, circulație restircționată pe 2 benzi – Aleea Bibliotecii – sens giratoriu Mărăşti – strada Fabricii – strada Bucureşti,circulație restricționată pe sensul de deplasare – strada Gorunului – strada Buftea – Bd. 21 Decembrie 1989 – strada Memorandumului – strada Petru Maior și se încheie în Piaţa Lucian Blaga,unde circulația va fi restricționată pe două benzi, scrie Vocea Transilvaniei.

UPDATE ora 20.40: Evenimentele au escaladat la Timişoara. Mii de oameni au iesit in strada, din nou, in Piata Operei din Timisoara, la un miting de protest organizat chiar inainte de turul 2 al alegerilor prezidentiale. Timisorenii sunt solidari cu alegatorii din diaspora, care la primul tur au fost nevoiti sa stea la cozi infernale pentru a-si exercita dreptul de vot.

Vineri, la ora 18:00, sute de oameni de toate varstele s-au adunat in centrul Timisoarei, dupa estimarile jandarmilor, chiar si cu copii mici. Si-au luat cu ei steaguri ale regiunilor tarii – Banat, Moldova, steagul Romaniei, dar si steagul scos de timisoreni la Revolutie, cu stema decupata, precum si pancarte pe care au scris fel de fel de mesaje: “Arde-i cu votul tau!”, “Drept de vot pentru diaspora”, “Votati cu capul, nu cu stomacul”, “Alaturi de diaspora”, “Jos comunismul”, “Noua ne pasa”, “Game over”, “Vreau o tara ca afara”, “Unitar si indivizibil impotriva coruptiei si minciunii” si altele. De altfel, ei scandeaza diverse mesaje, scrie Opinia Timisoarei. 

Ora 20. 23: In Bucuresti, numarul protestatarilor a ajuns la cateva mii. Oamenii scandeaza mesaje anti-sistem in Piata Universitatii (in fata Teatrului National).

Imagini video de la protestul din Bucuresti:

La Cluj numarul protestatarilor ar fi ajuns la 15.000, potrivit televiziunilor de stiri. 

Urmariti imagini video de la protestul din Cluj:

In jurul orei 19.40 protestatarii au ajuns în faţa Bibliotecii “Octavian Goga”, transmite Ziua de Cluj. Aflându-se în cartierul Mărăşti, înconjuraţi de blocuri, mulţimea i-a îndemnat pe toţi locuitorii să se alăture protestului. “Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!” “Haideţi şi voi!”, au strigat aceştia. In cartierul Mărăşti, bătrâni cu ochii înlăcrimaţi şi cu zâmbetul pe buze, tineri, copii, părinţi au ieşit în faţa scării sau pe geam pentru a privi mulţimea interminabilă, iar alţii s-au alăturat protestului.

UPDATE ora 19.05: La Cluj se striga Uniti Salvam Toata Romania! Unul dintre protestatari citeste Declaratia de la Cluj, in 7 puncte:

Noi, cetateni ai municipiului Cluj, reuniniti in 14 noiembrie, cerem viitoarului presedinte sa-si asume urmatoarele puncte:
1. Drepturi cetatenesti. Respectarea dreptului la libera exprimare, la protest si la vot, inclusiv la votul prin corespondenta pentru Diaspora
2. Reformarea clasei politice, reducerea numarului de parlamentari. Inlesnirea infiintarii de noi partide politice. Limitarea numirilor politice in institutii
3. Justitie. Excluderea oricarei imixtiuni a politicului in justitie, respingerea imediata a proiectului Legii amnistiei si gratierii. Limitarea imunitatii demnitarilor la declaratiile politice
4. Alocarea a 6% din PIB pentru sanatate.
5. Alocarea a 6% din PIB pentru educatie si 1% din PIB pentru cercetare
Se striga puternic Jos Ponta!
6. Recunoasterea problemelor de mediu ca fiind de importanta nationala. Interzicerea completa a cianurarii in minerit si a fracturarii hidraulice si a organismelor modificate genetic. Oprirea defrisarilor
7. Interzicerea prin lege a oricarei declaratii discriminatorii

La Bucuresti peste 800 de oameni scandeaza “Timisoara, Timisoara”! Numarul protestatarilor din Capitala continua sa creasca. Se striga: Mintiti poporul cu televizorul si Premier acoperit, pentru tine s-a sfarsit! 

La Timisoara peste 800 sute de oameni au iesit in Piata Operei cu pancarte pe care scrie: “Arde-i cu votul tau!”, “Drept de vot pentru diaspora”, “Votati cu capul, nu cu stomacul”, “Alaturi de diaspora”, “Jos comunismul”, “Noua ne pasa”, “Game over”, “Vreau o tara ca afara”, “Unitar si indivizibil impotriva coruptiei si minciunii”. Printre cei prezenti in Piata Victoriei se numara si personalitati ale orasului: scriitori, profesori, consilieri locali si revolutionari (Sursa: Opinia Timisoarei) se canta piesele lui Vali Sterian si se scandeaza „Ponta si ai lui, tradatorii neamului” sau „Ponta, nu uita, Timisoara nu te vrea”, scrie tion.ro. 

UPDATE ora 18.45: La Cluj sunt deja circa 5.000 de oameni in strada, potrivit presei locale. Oamenii fluiera copios Antena 3 si PSD. 

Proteste sunt si la Bacau, contrabalansat insa de un miting al PSD.

La Craiova, zeci de persoane s-au strans in zona restaurantului Doljana de pe Calea Unirii protestand pentru alegeri corecte şi pentru un vot liber in diaspora. Oamenii poarta pancarte cu diferite mesaje critice la adresa guvernantilor: “Jos comunismul!”, “Craiova raspunde apelului!” sau “Fiti eroi în turul II!”. Tot la Craiova, dar in Piata “Mihai Viteazul” are loc un miting electoral neautorizat pentru sustinerea candidatului din partea PSD, Victor Viorel Ponta. 

La Bucuresti, in Piata Universitatii se canta imnul national Desteapta-te romane!. Mai devreme s-a strigat DNA, DNA curata politica! In Piata Universitatii sunt cateva sute de oameni care scandeaza:”Ponta la gunoi, dupa turul 2/Jos, Ponta, jos, esti un mincinos/BEC nu uita Constitutia!/Vrem sectii de votare peste hotare.

La Sibiu sunt deja in strada cateva sute de manifestanti.

Proteste sunt si la Timisoara, in Piata Victoriei, unde zeci de tineri marsaluiesc purtand steagurile tuturor provinciilor istorice. 
_________________________________________________________

Noi proteste vor avea loc, vineri seara, in Bucuresti si in marile orase din tara. Pe Facebook au fost create in ultimele zile mai multe pagini de eveniment prin care romanii sunt invitati sa iasa in strada pentru a sustine dreptul la un vot democratic.

Protestele sunt anuntate sa inceapa la 18.00, in Bucuresti-Piata Universitatii, Timisoara-Piata Victoriei, Cluj-Piata Unirii, Iasi-Prefectura, Constanta-Parc Primarie, Brasov-Prefectura, Piatra Neamt-Teatrul Tineretului si Craiova-Piata Mihai Viteazu, Oradea-Piata Unirii, Galati.

Este pentru a doua oara in ultimele doua saptamani cand se initiaza proteste in strada. Sambata, 8 noiembrie, 10 mii de oameni au iesit in strada pentru a-i sustine pe romanii din strainatate, impiedicati sa voteze in primul tur. A doua zi, pe 9 noiembrie, s-au mobilizat romanii din strainatate, protestand la Paris, Londra, Dublin si Viena.

Citeste si: Tinerii din PSD Timisoara, flash-mob in Piata Victoriei. “Noi gandim la fel, mintim la fel…” VIDEO

Pe pagina de eveniment “14 noiembrie, alegem liberi, in strada! (Romania)” si-au anuntat pana acum participarea la proteste circa 28.000 de oameni.

Timisoara iese din nou in Piata Operei pentru dreptul la vot in diaspora

Mii de oameni si-au anuntat participarea la un nou miting pro-diaspora la Timisoara. Invitatia organizatorilor, studenti ai Universitatii de Vest si Politehnica, s-a facut pe retelele de socializare.

Acelasi mesaj a fost imprastiat pe internet si in alte orase mari din tara, unde o multime de oameni au anuntat ca vor participa la actiuni de protest.

Citeste si: PONTA SI GADEA AU BOXAT IN GOL LA ULTIMA PSEUDO-DEZBATERE TELEVIZATA UNDE N-A FOST NIMIC DE DEZBATUT

Astfel, de la ora 18.00 sunt anuntate manifestatii si in Bucuresti, la Piata Universitatii, la Cluj, in Piata Unirii, la Iasi, in fata Prefecturii, la Constanta, in parcul Primariei, in Brasov, la Prefectura, in Piatra Neamt, la teatrul Tineretului, la Craiova, in Piata Mihai Viteazu. De asemenea, s-au anuntat miscari de protest si la Oradea si Sibiu. Li se alatura alte doua actiuni anuntate la Londra si Paris.

Organizatorii mentioneaza ca actiunile reprezinta doar un protest civic, si nicidecum campanie electorala.

Sambata trecuta, mai multe manifestatii au avut loc in diferite orase din tara. La Timisoara, aproximativ 5000 de oameni s-au aflat in Piata Victoriei pentru a-si exprima solidaritatea fata de romanii din diaspora care, din pricina unui adevarat haos in organizarea alegerilor din strainatate, la primul tur, au stat cu orele la cozi in fata sectiilor fara sa poata vota.