PROTESTE CHISINAU: Centrul orasului, blocat de PARTIDELE PRO-RUSE

Centrul CHISINAULUI a fost blocat de sustinatorii PARTIDELOR PRO-RUSE. Dupa ce in noaptea de vineri spre sambata au montat ZECI DE CORTURI pe carosabil, nemultumiti de actuala guvernare de la Chisinau, manifestantii anunta ca vor iesi din nou in strada si duminica.

Potrivit unor surse, citate de B1 TV, in spatele protestului s-ar afla liderii pro-rusi IGOR DODON si RENATO USATII. Protestatarii cer demisia conducerii statului si organizarea ALEGERILOR ANTICIPATE. Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca considera protestul ilegal.

Unul dintre cele mai importante bulevarde din Chisinau a fost impanzit inca de vineri cu zeci de corturi ale manifestantilor pro-rusi. Corturile, care pana acum erau amplasate doar pe trotuare, au fost mutate la comanda pe strada. Totul ar fi fost realizat la comanda deputatilor PARTIDULUI SOCIALISTILOR din Republica Moldova.

CITESTE SI: PONTA: DACA NU AJUTAM ACUM R. MOLDOVA, FORTELE PRO-RUSE VOR PUNE DIN NOU STAPANIRE PE TARA

Liderul pro-rus Igor Dodon a scris pe pagina sa de socializare ca acesta esta este doar inceputul. Reprezentantii partidului socialist din Republica Moldova spun ca aceste manifestati au inceput dupa ce presedintele Nicolae Timofti a refuzat sa-si dea demisia in urma ultimatumului oferit de pro-rusi. Liderii Platformei Dreptate si Adevar organizeaza de mai multe saptamani proteste in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Un miting de amploare a fost programat duminica.

Primarul Chisinaului a scris pe pagina sa de Facebook ca protestul formatiunilor pro-ruse nu este o revolta populara, spre deosebire de mitingurile care au avut loc in Piata Marii Adunari Nationale, organizate de platforma “DA”.

Protestatarii din centrul Chisinaului cer demisia conducerii statului si organizarea alegerilor anticipate, cereri respinse de actuala putere care considera ca astfel de revendicari vor arunca Republica Moldova intr-o criza politica si economica profunda.

Sursa foto: mariustuca