PROTESTE CONSTANTA: 7.000 de sindicalisti in strada

PROTESTELE de la CONSTANTA fata de trecerea Portului sub jurisdictia Primariei vor continua joi. La PROTEST sunt asteptati aproximativ 7.000 de SINDICALISTI care vor manifesta in fata sediilor Primariei si a Prefecturii din Constanta.

Federatia Sindicatelor Portuare a anuntat ca vor fi reluate protestele angajatilor PORTULUI CONSTANTA fata de intentia Guvernului de a transfera primariei un nou pachet de actiuni la port.

Citeste si: GREVA IN PORTUL CONSTANTA. Discutiile dintre SINDICALISTI si primarul RADU MAZARE s-au incheiat fara niciun rezultat 

“Vom protesta fata de Guvernul Romaniei, care nu si-a respectat angajamentele asumate privind modificarea legislatiei muncii si fata de intentia acestuia de a scoate PORTUL CONSTANTA de sub autoritatea statului si a-l trece in subordinea autoritatii locale Constanta” , au anuntat, marti, reprezentantii FNSP, care se opun ca Primaria Constanta sa primeasca un nou pachet de 13 la suta din actiunile detinute de catre Ministerul Transporturilor la Compania Nationala “Administratia Porturilor Maritime” Constanta.

Aproximativ 300 de angajati portuari, membri ai FNSP, au protestat si la inceputul saptamanii trecute, timp de trei zile, in fata sediului Administratiei Porturilor Maritime, solicitand ca Ministerul Transporturilor sa ramana actionar majoritar in port. Ei au anuntat atunci ca vor suspenda actiunile de protest in perioada alegerilor europarlamentare, dar ca le vor relua dupa finalizarea acestora, luand in calcul si oprirea lucrului in port.

Saptamana trecuta, o delegatie a Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare s-a intalnit cu primarul Radu Mazare, insa discutiile nu au ajuns la niciun rezultat. Cele doua parti s-au acuzat reciproc, primarul spunandu-le sindicalistilor ca ii apara pe oamenii de afaceri din port, iar sindicatele acuzandu-l ca i-a fortat pe cei care au semnat pentru transferul de actiuni.

Citeste si: MAZARE nu cunoaste candidatii PSD la EUROPARLAMENTARE: N-am timp. Lupt pentru port!

In prezent, Ministerul Transporturilor este actionar majoritar la Administratia Porturilor Maritime Constanta, cu 60 la suta din actiuni, Fondul Proprietatea detine 20 de procente si tot 20 de procente are si Consiliul Local Municipal.

Guvernul si autoritatile locale propun ca structura actionariatului APM sa fie urmatoarea: 33 la suta Consiliul Local Constanta, 33 la suta Ministerul Transporturilor, 20 la suta Fondul Proprietatea si 14 la suta din actiuni sa fie listate pe Bursa.

PROTESTELE de astazi vor dura intre orele 11.oo si 14.30.

Sursa foto: ziua constanta