Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în Capitală și în țară! Manifestanții s-au împins cu jandarmii

Noi proteste sunt anunţate, duminică, în Bucureşti şi în peste 80 de alte oraşe din România şi din străinătate. Manifestaţiile se reunesc sub sloganul „STOP Legile Justiţiei! Nu scăpaţi!”.

Update 3: Circa 30.000 de bucureșteni în total au ieșit duminică seară în stradă, iar circa 25.000 au mărșăluit spre Parlament într-un protest masiv împotriva tentativei PSD-ALDE de modificare a legilor Justiției, dar și împotriva modificării Codului Fiscal. În țară au avut loc zeci de alte proteste cu zeci de mii de oameni.

De la protestul din București au absentat reprezentanții marilor sindicate, care anunțaseră solidarizarea cu protestele inițiate de o mare coaliție de ONG-uri, dar și de comunități de pe Facebook. Oamenii au protestat împotriva liderilor Puterii, dar și împotriva Curții Constituționale, mărșăluind pe traseul Piața Victoriei – Piața Română – Universitate – Unirea – Parlament.

Protestul din Brașov s-a terminat după ce 5.000 de oameni au ajuns în Piața Sfatului și au scandat contra PSD. Numărul protestatarilor din Sibiu a fost de peste 7.000, anunță agerpres. La Iași, numărul manifestanților a crescut la peste 2.500. În jur de 1.500 de persoane au mărșăluit duminică seară pe străzile A.I.Cuza și Calea București din centrul Craiovei.

Peste 500 de protestatari au ieșit în stradă pe ploaie, duminică seară, la Timișoara, ei scandând împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea și a ”statului paralel”.

Update 2: Incidente la protestele din Piaţa Victoriei. Jandarmii au intervenit printre manifestanţi şi s-a produs o adevărată busculadă în faţa Guvernului. Câţiva protestatari s-au bruscat cu jandarmii, apoi mulţimea a început să strige. “Jandarmeria apara hoţia” şi “Ruşine! Ruşine! Ruşine să vă fie”.

Jandarmii au făcut cordon călare în faţa protestatarilor atunci când oamenii adunaţi în Piaţa Victoriei au vrut să plece în marş pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii, au strigat ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”. Numărul forţelor de ordine prezente la protestul din Bucureşti este impresionant, depăşind cu mult ceea ce a fost la protestele de până acum. Zeci de jandarmi merg în faţa coloanei de oameni.

Update: Peste 12.000 de oameni au ieșit duminică seară, de la ora 18.00, în Piața Victoriei din Capitală. Aceștia participa la un protest de amploare împotriva Guvernului și a alianței PSD-ALDE. Manifestații similare au loc și în mai multe orașe din țară.

Mii de clujeni au ieșit duminică seară în centrul urbei ardelene pentru a protesta față de mutilarea legilor Justiției, transmite Actual de Cluj. Clujenii au plecat în marș pe Bulevardul Eroilor și au ajuns la sediul Prefecturii. Oamenii strigă: Se strigă “Dragnea și Tudorel, sunteți statul paralel” și, din nou, “Justiție nu corupție!”

La Constanța cel mai mult se strigă împotriva PSD și lui Liviu Dragnea. Vremea e bună, numărul protestatarilor crește. Sunt aproape 1.000. Se pleacă spre sediul PSD, pe același traseu cunoscut protestatarilor încă din iarnă trecută. Întrebarea serii la Iași, unde s-au strâns peste o mie de protestatari: Cine a votat hoții?La Brașov, manifestanții au plecat în marș pe Bd. Eroilor. Sunt peste 1.500. “Jos, jos, Guvern mincinos!” – strigă ei.

Știre inițială

În Capitală, protestatarii se vor întâlni la ora 18.00 în Piaţa Victoriei, urmând să plece în marş către Palatul Parlamentului la ora 19.30. La proteste şi-au anunţat prezenţa şi sindicatele, dar şi fostul premier Dacian Cioloş.

Începand cu ora 18.00, oamenii vor ieși la protest în piețele principale din orașele din țară, dar și din străinătate. În Teleorman s-a anunțat pe Facebook că se va organiza un protest chiar în fața sediului judetean al PSD.

De această dată, societatii civile i se alatură partidele din Opoziție, dar și două sindicate importante, Blocul Național Sindical și Cartel Alfa. Cele două confederații sindicale vor organiza un protest în București și în data de 12 decembrie. Pentru Capitală este anuntat si un marș. Protestatarii vor pleca de la ora 19.30 înspre Parlament.

Astfel, proteste vor fi, pe lângă București, și în Medgidia, Braila, Aiud, Targoviste, Mangalia, Fetesti, Falticeni, Arad, Pitesti, Targu Mures, Aiud, Buzau, Medias, Ploiesti, Baia Mare, Bacau, Turda, Giurgiu, Husi, Rosiorii de Vede, Calarasi, Suceava, Lugoj, Alba Iulia, Sighetu Marmatiei, Radauti, Vaslui, Petrosani, Bistrita, Arad, Sfantu Gheorghe, Borsa, Pascani, Slatina, Sibiu, Piatra Neamt, Campulung, Odorheiu Secuiesc, Roman, Galati, Sighisoara, Turnu Magurele, Barlad, Dej, Brasov, Miercurea Ciuc, Caransebes, Campina, Reghin, Satu Mare, Sebes, Oradea, Focsani, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Curtea de Arges, Zarnesti, Fagaras, Resita, Zalau, Alexandria, Oltenita, Tecuci, Targu Jiu, Slobozia, Ramnicu Sarat, Dorohoi, Constanta, Hunedoara, Cluj Napoca, Iasi, Tulcea, Mioveni, Botosani, Deva, Ramnicu Valcea, Timisoara, Onesti.

Proteste se organizează și in diaspora: Amsterdam, Birmingham, Munchen, Zurich.

Sursa foto: realitatea