Proteste de amploare in SUA, dupa ce politistul care a impuscat mortal un tanar de culoare a scapat de urmarirea penala

Politistul american Darren Wilson a scapat de urmarirea penala dupa decesul tanarului de culoare Michael Brown, pe care la impuscat cu sase gloante la inceputul lui august la Ferguson, in Missouri, a anuntat luni procurorul, relateaza AFP.

Dupa trei luni de deliberari, politistul Darren Wilson, care l-a impuscat mortal in august pe tanarul de culoare Michael Brown, a scapat de urmarirea penala, a anuntat procurorul Robert McCulloch, in timp ce sute de persoane iesisera pe strazile orasului Ferguson in asteptarea deciziei, generand temeri in privinta producerii unor noi ciocniri, dupa gravele revolte cu caracter rasial care au avut loc in vara.

CITESTE SI:  Un BAIAT de 12 ani a fost UCIS de POLITISTII din orasul american CLEVELAND. VIDEO 

La putin timp dupa anuntarea deciziei in jurul orei 02.00 GMT (04.00, ora Romaniei), manifestanti au inceput sa arunce cu obiecte in directia fortelor de ordine, strigand “nu justitie, ci pace!”, in timp ce politistii le cereau sa inceteze.

 CITESTE SI: SUA: Un licean a deschis focul intr-un liceu din Colorado si-a ranit doi colegi apoi s-a sinucis 

Politia din Ferguson (Missouri) a lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestantii care protesteaza fata de decizia juratilor de a nu incepe urmarirea penala in cazul politistului Darren Wilson, care a impuscat mortal in august un tanar de culoare neinarmat.

Presedintele Barack Obama a lansat, de la Casa Alba, un apel la calm. “Suntem o natiune fondata pe respectarea legii”, a declarat presedintele american, indemnandu-i pe toti cei care contesta aceasta decizie sa o faca “in mod pasnic” si subliniind ca familia lui Michael Brown, tanarul de culoare impuscat mortal, a facut ea insasi apel le evitarea oricarei forme de violente.

 Sursa foto: cnn.com