Proteste de solidaritate fata de Rosia Montana si exploatarea de la Pungesti, la Piata Universitatii din Capitala

Aproximativ 200 de protestatari s-au adunat, sambata seara, in Piata Universitatii din Bucuresti, pentru a protesta atat fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana, cat si fata de exploatarea gazelor de sist de la Pungesti, informeaza postul Realitatea Tv.

Manifestantii s-au solidarizat cu oamenii care au protestat in aceeasi zi in localitatea vasluiana Pungesti, fata de exploatarea gazelor de sist. Protestatarii din Capitala au inceput sa se imbranceasca cu jandarmii, in jurul orei 18.00, dupa ce incidente izolate au avut loc si cu cateva ore inainte.

Manifestantii s-au imbrancit cu jandarmii timp de cateva minute, iar protestatarii au inceput sa huiduiasca. Incidentele au inceput in momentul in care jandarmii au incercat sa ii legitimeze pe cei prezenti, dar unul dintre manifestanti a refuzat sa prezinte actele.

Protestatarii de la Universitate au anuntat, intr-un mesaj postat pe o retea de socializare, ca solicita demisia Guvernului Ponta, dar si dizolvarea Parlamentului si arestarea celor care sunt “vinovati de inalta tradare si subminarea economiei nationale”. Ora anuntata de incepere a protestului de sambata era 17.00.

Sursa foto: realitatea.net