PROTESTE de SOLIDARITATE in BULGARIA si REPUBLICA MOLDOVA

In vreme ce Guvernul Grindeanu continua sa nege ca ar vrea sa opreasca lupta impotriva coruptiei, la sud de Dunare vecinii bulgari anunta ca vor protesta impotriva ordonantei din Romania, informeaza postul Pro Tv.

Protestul este programat pentru sambata la ora 5 seara, in fata ambasadei Romaniei din Sofia. “Daca Romania face un pas inapoi pe anticoruptie, acesta e semn roarte au pentru Bulgaria. In ultimii ani succesele Romaniei au fost raza de speranta in aceasta parte de lume ca statul de drept poate functiona. Adeptii statu quo-ului in Bulgaria tremura de fiecare data cand amintesti despre justitia din Romania. De aceea e important pentru noi ca poporul roman sa invinga si sa arate ca victoriile din ultimii ani sunt ireversibile”, spun organizatorii.

Deja cateva sute de persoane au anuntat ca merg la protest. Oamenii sunt chemati cu drapele bulgaresti, romanesti si ale UE.

Oficialii bulgari promit de ani buni ca vor crea propriul DNA, mai ales dupa ce fostul vicepremier de la Sofia, Meglena Kuneva, s-a intanit cu Laura Codruta Kovesi. Kuneva a spus atunci ca structurile de ancheta din Bulgaria nu sunt eficiente, astfel ca va prelua modelul DNA din Romania.

Un alt protest, in semn de solidaritate, va fi tinut la Chisinau, acolo unde va fi organizat un mars de sustinere sub deviza: “Doua state, aceias hoti”. Marsul va incepe vineri, 3 februarie, de la ora 18:00 pornind de la statuia lui Stefan cel Mare.

“Marsul solidaritatii se inscrie in contextul manifestatiilor masive din Romania, unde in ultimele trei zile au avut loc cele mai mari proteste de dupa Revolutie. Mai multi activisti, reprezentanti ai societatii civile, precum si membri ai Platformei Demnitate si Adevar sustin marsul”.

Sursa foto: stirileprotv.ro