PROTESTE KIEV: Violentele s-au reluat joi in Piata Independentei din Kiev, numarul mortilor a ajuns la 30

Violentele s-au reluat joi la Kiev, unde un fum dens a invadat Piata Independentei, in timp ce apeluri la consolidarea baricadelor se aud peste tot si numarul victimelor a crescut la 30, relateaza Russia Today, in pagina electronica.

Zgomote puternice, provenind probabil de la lucrarile de construire a baricadelor, si strigate se aud permanent in piata. Potrivit aceleiasi, surse, exista informatii cu privire la noi ciocniri in pofida armistitiului. Protestatarii si politia din centrul Kievului arunca unii in altii cu fumigene si grenade asurzitoare.

Cel putin 30de persoane au murit in urma violentelor din ultimele doua zile, potrivit Ministerului ucrainean al Sanatatii, in timp ce alte o mie au solicitat ingrijiri medicale. Printre raniti se afla doi straini.

Citeste si: Romania, pregatita sa preia 3.500 de refugiati din Ucraina

In plus, negocierile dintre presedintele ucrainean Viktor Ianukovici si opozitie urmau sa fie reluate la ora 09.00 (09.00 ora României), a anuntat agentia UNIAN, citând pagina de Facebook a Euromaidan (numele conflictului si protestatarilor). Aceasta va fi a saptea runda de negocieri, dupa ce Ianukovici a refuzat categoric, miercuri, sa vorbeasca despre demisia sa sau participarea UE si Statelor Unite la negocieri. Pe de alta parte, opozitia refuza participarea Rusiei la negocieri.

Sursa foto: the guardian