Proteste la Ambasada Romaniei de la Londra, peste 1.000 de romani nu au putut vota

Haos la ambasadele de la Londra, Paris si Munchen. La Ambasada Romaniei de la Londra, diplomatii au cerut interventia Politiei locale, iar unul dintre votanti ar fi fost lovit, potrivit unui martor. Potrivit aceleiasi surse, patru masini de politie ar fi incercat sa inchida cu forta sectiile de votare. La sediul ambasadei s-a intonat imnul Romaniei, iar oamenii au scandat : “vrem sa votam”.

Peste 1.000 romani care nu au putut vota la cele trei sectii de vot de la Londra au protestat, dupa inchiderea urnelor, in fata ambasadei şi a sediului ICR, sub supravegherea fortelor de politie. Cateva zeci de alegatori au intrat cu forta, duminica seara, cu foarte putin timp inainte de inchiderea urnelor, in Ambasada din Paris pentru a putea vota, in conditiile in care, potrivit legii, dupa ora 21.00 (ora Frantei), votul este permis persoanelor aflate in incinta sectiei de votare.

Duminica seara, cu cateva minute inaintea inchiderii urnelor, la intrarea pe Rue de l’Exposition, unde se afla sediul Ambasadei Romaniei la Paris şi cel al Institutului Cultural Roman se afla cateva sute de persoane care au stat la coada ore in şir pentru a vota. O parte dintre acestea au intrat cu forta, duminica seara, in ambasada, in speranta ca, daca se vor afla in incinta acesteia, vor putea vota.

Citeste si: TITUS CORLATEAN, DESPRE ROMANII DIN DIASPORA CARE AU STAT ORE INTREGI LA COADA FARA SA POATA VOTA: AU FOST SI PROVOCATORI

La fata locului, au ajuns reprezentanti ai Jandarmeriei Franceze.

Protestatarii ramaşi in fata ICR refuza sa plece şi scandeaza: “Vrem sa votam” şi “Hotii”, ei cerand ca la fata locului sa vina ambasadorul Romaniei la Paris, in conditiile in care pana in prezent niciun reprezentant al institutiei nu a mers sa vada care este situatia.

Pana la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentantii Ambasadei Romaniei la Paris nu au putut fi contactati la telefoanele fixe din institutie pentru a clarifica situatia.

Vezi aici declaratia lui Ponta privind situatia din diaspora