Proteste la Guvern impotriva cresterii preturilor la energie. Aurelia Cristea se intalneste cu sindicalistii

Ministrul Delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, se intalneste, joi dupa-amiaza, cu liderii sindicalistilor care protesteaza in fata Guvernului impotriva cresterii preturilor la energie. Sindicalistii ii vor transmite ministrului Aurelia Cristea o lista cu revendicarile, respectiv eliminarea taxelor pentru energie regenerabila si esalonarea majorarii pretului la gaze naturale pana in anul 2018. 

Peste 1.100 de sindicalisti de la Metarom, Solidaritatea – Metal si Metalurgia Neferoasa au protestat, joi, in Piata Victoriei din Capitala, principalele revendicari fiind eliminarea taxelor pentru energia regenerabila si esalonarea majorarii pretului la gaze naturale pana in 2018.

Problema certificatelor verzi a fost dezbatuta, astazi, si de premierul Victor Ponta, care a discutat la Palatul Victoria cu reprezentanti ai companiei ALRO Slatina, in contextul Legii de aprobare a OUG 57/2013. Ponta a spus ca Guvernul Romaniei sprijina intrarea in vigoare a legii pana miercuri, 19 martie 2014.

Sute de sindicalisti afiliati Cartel Alfa au protestat si ieri in Bucuresti, iar alti aproximativ 1.600 s-au adunat in fata prefecturii judetului Olt, pentru a cere autoritatilor solutii urgente de limitare a cresterii preturilor la energie, care ar putea duce la pierderea locurilor de munca a circa 150.000 de angajati din industrie.

Vezi aici ce replica i-a dat Basescu lui Ponta pe tema cresterii preturilor la energie

“Daca nu se iau masuri privind regimul energiei regenerabile si liberalizarea pretului la gazele naturale, consecinta va fi reducerea masiva a productiei, adica peste 150.000 de locuri de munca pierdute pe un termen foarte scurt”, avertizeaza liderul sindical Bogdan Hossu.

Legea prin care se amana temporar acordarea unui numar de certificate verzi a fost trimisa spre reexaminare de presedintele Romaniei, care nu a dat unda verde legii deoarece considera ca legea nu respecta o serie de prevederi europene, fapt ce poate atrage declansarea unei proceduri de infringement impotriva Romaniei.