Proteste pentru Rosia Montana: Trafic blocat in centrul Capitalei

Aproximativ  1.000 de manifestanti s-au adunat pentru a doua zi consecutiv, luni, la Piata Universitatii, pentru a protesta fata de avizul dat de Guvernul condus de Victor Ponta pentru proiectul de lege privind exploatarea aurului si argintului de la Rosia Montana.

Duminica seara, la protest au participat in jur de 3.000 de persoane, cand manifestantii s-au strans in Piata Universitatii purtand pancarte si mesaje pentru guvernanti si pentru Opozitie, iar pentru weekendul ce vine se anunta aceeasi desfasurare de forte.

Traficul a fost blocat de protestatari pe Bulevardul Regina Elisabeta, oamenii asezandu-se in mijlocul carosabilului, transmite postul de televiziune Realitatea.

Manifestantii au pancarte pe care scrie “Jos sclavia” sau “Rusine” si scandeaza “Romania, nu esti colonie”, “Iesiti din casa, daca va pasa”, “Naiba sa va ia pe toti, ca ne-am saturat de hoti”, “Ape curate, nu cianurate”, “Jos tradatorii si vanzatorii”, “Jos Basescu”, “Jos Ponta” sau “PDL si USL – aceeasi mizerie”. O parte dintre manifestanti au taiat si incendiat cablurile de la carul de transmisie al postului Realitatea si au agresat o reporterita de la acelasi canal de televiziune.

George Epureanu, unul dintre organizatorii protetelor, a declarat, pentru sursa citata, ca nu manifestantii sunt vinovati pentru taierea cablurilor operatorilor Realitatea Tv, ci persoane care au consumat alcool au venit in zona Pietei Universitatii.

Sursa foto: rtv.net