Protestele fata de proiectul Rosia Montana iau amploare, sute de oameni s-au adunat in Piata Universitatii

proteste-rosia-montana

Protestele fata de proiectul Rosia Montana au continuat, marti seara, in Piata Universitatii din Capitala, unde cateva sute de oameni isi exprima nemultumirile fata de controversatul proiect de exploatare miniera.

Update ora 23.30: Aproximativ 1.000 de persoane protesteaza la Universitate fata de proiectul de la Rosia Montana.

Protestatarii s-au adunat in zona fantanii de la Universitate, dupa ora 19.00, pentru a treia seara consecutiv. Oamenii nu au intrat pe carosabil, transmite Mediafax, care aminteste ca duminica noaptea au blocat un sens de pe Bulevardul Nicolae Balcescu, iar in noaptea urmatoare, Bulevardul Elisabeta.

Un cordon de jandarmi blocheaza accesul participantilor la protest pe strada, din care o banda este ocupata pentru desfasurarea unor lucrari.

Aproximativ o mie de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat luni dupa-amiaza, pentru a doua zi consecutiv, in zona fantanii de la Universitate, pentru a protesta fata de proiectul de exploatare miniera de la de la Rosia Montana, aprobat de Guvern saptamana trecuta.

Manifestantii au afisat steaguri tricolore si bannere pe care scria “Jos sclavia”, “Rusine!”, “Mai, mai, draga Rovana/ Ia mana de pe Rosia Montana”, “Ei, aur! Noi, cianura!”, “Nu faceti ketchup din Rosia Montana!”. Cele aproximativ 1.000 de persoane care au protestat au scandat “Jos Basescu!”, “Jos Ponta!”, “Ape curate, nu cianurate” si “PDL – USL aceeasi mizerie”.

Foto: Vlad Petri/Facebook