PROTESTE TURCIA: Unii dintre manifestanti risca PEDEPSE de pana la 100 de ani de INCHISOARE

Cativa PROTESTATARI care au participat la demonstratiile de dupa moartea unui manifestant, in luna septembrie, in provincia turca Hatay, risca ZECI de ani de INCHISOARE, iar unii aproape 100 de ani de DETENTIE.

Procurorii din provincia Antalya, din sudul Turciei, au cerut ZECI de ani de INCHISOARE pentru fiecare dintre cei cinci tineri protestatari care au participat la PROTESTELE din toamna anului 2013, informeaza  Hurriyet Daily News, citat de Ziare.com.

Printre INCULPATI se numara si Ayse Deniz Karacagil, o tanara protestatara in varsta de 20 de ani, care a petrecut patru luni in arest si care a devenit cunoscuta public drept “fata cu fular rosu”, politia si procurorii facand legatura intre culoarea esarfei sale si socialismul, in timpul interogatoriului.

Citeste si:VIOLENTE LA ISTANBUL: Politia turca foloseste gaze lacrimogene. Premierul turc ii ameninta pe manifestanti 

Fata risca intre 24 si 98 de ani de inchisoare, fiind acuzata de “apartenenta la o organizatie terorista”, precum si “impotrivirea fata de fortele de ordine”. De asemenea, PROCURORII au cerut intre 26 si 95 de ani si sase luni pentru Murat Sezgin, iar pentru Mustafa Cihan Yilmaz se cer intre 16 si 55 de ani si patru luni. Alti doi PROTESTATARI risca intre 11 si 26 de ani, iar un altul intre 13 si 38 de ani de INCHISOARE. Prima infatisare in acest proces va avea loc pe 12 iunie.

Citeste si: Violente in Turcia: Politia a dispersat protestatarii cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa 

Aproape 100 de persoane au fost ARESTATE, sambata, in Turcia, in timp ce peste 20 de oameni au fost RANITI in urma ciocnirilor violente ce au avut loc in Istanbul si Ankara, unii dintre ei fiind in stare grava. 

Sursa foto: