Proteste Ucraina: 2000 oameni s-au ciocnit cu fortele de ordine. Klitschko, in vizita la Ianukovici

Protestele violente din Ucraina au continuat si astazi. Aproximativ 2000 de oameni s-au ciocnit cu politia, langa cartierul guvernamental din Kiev.

Protestatarii nu au tinut cont de intemperii(ninsori abundente si temperaturi foarte scazute) si au continuat revolta, in timp ce unul dintre liderii Opozitiei, Vitali Klitschko, a mers sa discute cu presedintele Ianukovici.

Aproape 1 500 de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale, conform declaratiei lui Oleh Musi, care conduce echipa de medici a protestatarilor. Arseni Iatseniuk, unul din liderii opozitiei, care anterior a condamnat violenta protestatarilor, a declarat ca situatia incepe sa se schimbe.

“Oamenii au primit dreptul sa schimbe caracterul nonviolent al protestului din cauza surzeniei autoritatilor si a dispretului acestora pentru popor”, a spus Iatseniuk.

In timpul confruntarilor de luni noaptea, Vitali Klitschko a sustinut ca grupurile violente de tineri au fost angajate de fortele proguvernamentale sa sparga geamuri si sa dea foc masinilor in Kiev, pentru a crea un pretext din partea autoritatilor sa introduca legea martiala.
Protestatarii i-au prins pe acei tineri si i-au interogat.

Un film difuzat de presa ucraineana ii arata pe activisti in timp ce prezinta un ciocan si alte instrumente folosite de catre atacatori. Protestatarii i-au fortat apoi pe acestia sa mearga pe strazi si sa-si ceara scuze.

Klitschko, in acest timp, a mers la biroul presedintelui Ianukovici pentru o alta runda de discutii vizand rezolvarea crizei. Discutiile dintre opozitie si guvern de luni nu au dus la niciun rezultat.