Proteste Ucraina: Circulatia metroului din Kiev a fost reluata partial

Circulatia metroului din Kiev, suspendata marti din cauza tulburarilor din capitala ucraineana, a fost reluata partial vineri, insa doua statii ramaneau inchise, in centrul orasului, a anuntat administratia metroului pe site, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.

Statiile “Hresciatik” si “Maidan Nezalejnosti” sunt utilizate doar pentru corespondenta, incepand de vineri, precizeaza metroul.

Primarul Kievului Vladimir Makeienko a decis sa redeschida metroul in urma unui anunt al Serviciului de Securitate (SBU) potrivit caruia situatia in privinta securitatii este “satisfacatoare” la metrou, cu exceptia statiilor din centru.

Citeste si: Cine este Viktor Ianukovici, politicianul care s-a reinventat ajutat de consilierii americani 

Confruntari au reizbucnit marti in Ucraina, intre opozanti radicali si fortele de ordine, soldandu-se cu peste 80 de morti, inclusiv 13 politisti, scrie RIA Novosti citandu-l pe ministrul ucrainean de Interne Vitali Zaharcenko. Potrivit politiei, opozantii utilizeaza arme de foc. Verhovna Rada (Parlament) a decis sa interzica o operatiune “antiterorista”, lansata miercuri de catre Securitatea ucraineana (SBU) si Centrul de lupta impotriva terorismului.

Sursa foto: gandul.info