Proteste Ucraina: O statuie a lui Lenin, daramata. Magazine inchise de la 8 seara. FOTO

Tensiunile cresc in Ucraina! Fortele de ordine au inlaturat astazi corturile si baricadele instalate de manifestanti. Mai mult, sediul principalului partid de opozitie a fost luat cu asalt de politie! O alta statuie a lui Lenin a fost doborata, de data aceasta la Kotovsk.

O alta statuie a lui Lenin a fost rasturnata, in Ucraina, in orasul Kotovsk din regiunea Odesa, dupa ce initial o statuie similara fusese distrusa la Kiev, duminica seara.

Magazinele si restaurantele din centrul orasului sunt inchise inca de la ora 20.00. Managerii au luat aceasta decizie de teama posibilelor distrugeri.

Protestele nu au incetat pe parcursul  zilei. Peste 1.000 de protestatari s-au adunat in Piata Independetei din Kiev, in timp ce primaria este ocupata de mai multe zile de protestatarii infuriati ca presedintele Viktor Ianukovici a renuntat la semnarea a doua acorduri cu UE.

Surse guvernamentale au confirmat ca trupele speciale ale Ministerului de Interne pregatesc o intrare in forta in primarie. In acelasi timp, pe strazi au fost trimisi aproximativ 50 de militari, pentru prima oara de la declansarea protestelor.

Opozitia a promis ca va ramane sa apere pozitia cucerita saptamana trecuta, insa a indemnat trecatorii sa se indeparteze, pentru a nu fi prinsi in confruntare.

Vicepresedintele american Joe Biden i-a cerut lui Ianukovici sa dezamorseze tensiunile din Kiev si sa puna capat violentelor. Oficialul din SUA vorbit astazi la telefon cu presedintele Ucrainei.