Proteste Ucraina: Victor Ianukovici ii propune lui Iaseniuk sa devina premier, iar lui Klitschko vicepremier

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici le-a propus sâmbata liderilor opozitiei Arseni Iaseniuk si Vitali Klitschko sa conduca Guvernul si s-a declarat pregatit pentru o revizuire a Constitutiei in vederea reducerii puterii sale, a anuntat presedintia intr-un comunicat, relateaza AFP.

Lui Arseni Iaseniuk, liderul partidului opozantei incarcerate Iulia Timosenko, i s-a propus postul de premier, iar fostului boxer Vitali Klitschko cel de vicepremier, a precizat presedintia, in urma negocierilor purtate la sediul presedintiei.

De cateva saptamani bune, Ucraina este zguduita de manifestari violente cauzate de refuzul guvernatilor de a semna Acordul cu Uniunea Europeana. Sute de mii de ucrainieni protesteaza zilnic, in cele mai importante orase ale tarii ex-sovietice, impotriva presedintelui Ianukovici si a Guvernului de la Kiev.

Pana in prezent, cinci oameni si-au pierdut viata in confruntarile din Ucraina, alte cateva mii fiind ranite in confruntarile violente dintre protestatari si fortele de ordine.

Sursa foto: realitatea.net