PROTESTE UNGARIA: Zeci de televiziune, radiouri si ziare contesta TAXA pe publicitate

Peste 60 de televiziuni, radiouri, publicatii si site-uri de presa au inceput joi seara o serie de PROTESTE fara precedent fata de planurile autoritatilor maghiare de a introduce o TAXA pe veniturile anuale din publicitate, care ar putea ajunge la 40%.

Dupa ce, miercuri, doua dintre cele mai mari televiziuni din Ungaria – RTL si TV2 – au anuntat ca intentioneaza sa isi opreasca emisia joi, in semn de PROTEST fata de planurile autoritatilor maghiare de a introduce aceasta TAXA pe veniturile anuale din publicitate, si alte societati de media s-au alaturat acestei actiuni, care s-a transformat intr-un protest in masa in media din Ungaria.

Citeste si: CORLATEAN: DECLARATIA LUI VIKTOR ORBAN PRIVIND AUTONOMIA MAGHIARILOR DIN UCRAINA ESTE INACCEPTABILA

Potrivit AFP, citata de Mediafax, peste 60 de televiziuni, radiouri, ziare si site-uri de presa au PROTESTAT joi fata de acest proiect elaborat de un membru al partidul de guvernamant din aceasta tara (Fidesz).

Acest proiect de lege prevede introducerea unei TAXE care ar putea ajunge la maximum 40% din veniturile anuale din publicitate in cazul companiilor care au venituri de peste 50 de milioane de lire sterline (peste 61 de milioane de euro), dupa cum relata miercuri cotidianul The Guardian.

 Televiziunile si radiourile si-au intrerupt emisia timp de 15 minute joi seara, ziarele au aparut pe piata vineri cu primele pagini goale, iar site-urile acestor societati de media au publicat mesaje de PROTEST, conform The Wall Street Journal.

Citeste si: KELEMEN HUNOR SI PREMIERUL UNGARIEI SE INTALNESC LA SATU MARE PENTRU A DISCUTA DESPRE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE

Daca propunerea privind impunerea acestei TAXE va deveni lege, se estimeaza ca RTL va trebui sa plateasca o suma de 12 milioane de lire sterline (14,7 milioane de euro), de noua ori profitul sau din 2013.

Sursa foto: ziarulatac.ro