Proteste violente la Belfast: 30 de politisti raniti! GALERIE FOTO + VIDEO

Proteste violente au fost inregistrate, noaptea trecuta, pe strazile din Belfast acolo unde protestantii din Ulster au sarbatorit Revolutia Glorioasa si victoria regelui protestant William de Orange asupra regelui catolic James al II-lea. In cadrul confruntarilor dintre protestanti, catolici si politie, cel putin 30 de politisti au fost raniti.

Protestele violente de la Belfast au izbucnit in timpul celebrarii paradei “The Twelfth (na A douasprezecea)” a protestantilor nord-irlandezi, cea mai importanta si sacra data din calendarul loialistilor din Ulster.

In timpul confruntarilor violente izbucnite concomitent in mai multe locatii din Belfast, au fost implicati protestanti, catolici si politisti. Primul bilant al acestor proteste si confruntari violente arata ca peste 30 de politisti au fost raniti, iar un parlamentar s-a ales cu capul spart.

Fortele de ordine au folosit tunurile cu apa si gloante de plastic in incercarea de a dispersa populatia protestanta care a devenit extrem de nervoasa dupa ce autoritatile au incercat sa redirectioneze traseul paradei, in incercarea de a evita districtul catolic Ardoyne din Belfast.

Sursa foto si video: twitter, youtube.com