PROTESTE VIOLENTE la KIEV. A fost decretata stare de asediu / Cel putin 9 morti. FOTO si VIDEO

In Ucraina a fost decretata starea de urgenta in urma confruntarilor violente din aceasta seara, soldate cu moartea a cel putin noua persoane.

Scene de groaza s-au petrecut marti seara in Ucraina. Cel putin sapte manifestanti si doi politisti au murit, iar alte zeci de persoane au fost ranite in confruntarile violente dintre protestatarii pro UE si politie. Dupa trei luni de conflicte intre manifestantii opozitiei si fortele de ordine, actele de violenta s-au accentuat in contextul in care presedintele Viktor Ianukovici a blocat marti proiectele cu privire la numirea unui nou guvern de coalitie si la reducerea atributiilor sale.


Politistii au incercat sa disperseze protestatarii de langa cladirea parlamentului, utilizand gloante de cauciuc si grenade, potrivit Telegraph, dar manifestantii nu au cedat, ridicand noi baricade in calea oamenilor legii.

Citeste si: Proteste Ucraina: Cateva mii de manifestanti s-au ciocnit cu politia in apropierea Parlamentului 

Sute de autocare din intreaga tara au pornit catre capitala Kiev, unde alte mii de oameni vor sa se alature protestatarilor. Accesul in oras a fost insa blocat de politie, autocarele fiind oprite la marginea acestuia.

Sursa foto si video: publika.md