Protestele fata de proiectul minier de la Rosia Montana continua in Capitala

Protestele fata de proiectul minier de la Rosia Montana vor continua in Capitala pentru a zecea duminica la rand. De aceasta data, manifestantii si-au dat intalnire la Palatul Cotroceni, acolo unde vor cere demisia premierului si a celorlalti oameni politici care sustin acest proiect.

Protestatarii se vor aduna, incepand cu ora 17:00, in Piata Universitatii si vor marsalui pana la Palatul Cotroceni, cerand demisia ministrului Culturii, Daniel Barbu, a premierului Victor Ponta, a ministrului delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a ministrului Mediului, Rovana Plumb si a presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gheorghe Dutu.

“Vrem demisii, gata cu mascarada. Daniel Barbu, ai negat valorea de patrimoniu a Rosiei Montane, dar experti independenti din afara te contrazic. Vrem includerea Rosiei in patrimoniul UNESCO. A aparut raportul arheologic pe care il secretizai. Rusine, da-ti demisia acum! Victor Ponta, Dan Sova, Rovana Plumb, Gheorghe Dutu (ANRM) – ne-ati ignorat destul. Trebuie sa demisionati. Veti avea astfel mai multa liniste pentru a sta la dispozitia organelor de ancheta”, au scris protestatarii pe pagina de Facebook destinata acestor manifestari.

Sursa foto: adevarul.ro