PROTESTUL BICICLISTILOR bucuresteni nu a fost autorizat de Primaria Capitalei. Reactia organizatorilor

MARSUL DE PROTEST AL BICICLISTILOR care a fost anuntat pentru sambata nu a primit aprobare din partea Primariei Capitalei, se arata intr-un comunicat al organizatorilor manifestarii, care spun ca actiunea respecta toate cerintele legale si ca aceasta va avea loc.  

“OPTAR si Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti, organizatori ai marsului de sambata, 10 mai 2014, Vrem un oras pentru oameni!, anunta faptul ca protestul respecta toate cerintele legale. Primaria Generala a emis ieri (miercuri – n.r.) un document prin care se doreste incalcalcarea dreptului de exercitare a libertatii de exprimare a «opiniilor politice, sociale sau de alta natura», drept garantat prin Legea 60/ 1991” se spune in comunicat.

Organizatorii mai arata au depus notificarea cu privire la desfasurarea marsului inca din luna ianuarie  (16 ianuarie 2014), fiind inregistrata de Primaria Municipiului Bucuresti cu numarul 121405. Acest document a fost inregistrat apoi la Cabinetul Secretarului General sub nr. 118/6/17.01.2014. Termenul legal in care Primaria trebuia sa anunte eventualele motive legale pentru care protestul nu poate avea loc trebuiau transmise organizatorilor in maxim 48 de ore, mai spun organizatorii.

Citeste si: Cand incep lucrarile la sistemul de TRANSPORT CU BICICLETA in zona centrala a Capitalei

“Ieri (7 mai), s-a comunicat ca notificarea protestului a fost reinregistrata cu numarul 118/6/29.04.2014. Mentionam ca reinregistrarea unui document este, conform Codului Penal, un fals. In documentul primit se precizeaza «CEREREA NU POATE FI SOLUTIONATA FAVORABIL». In luna aprilie, organizatorii au fost chemati la Comisia de Ordine Publica din cadrul Primariei, la 3 luni dupa ce marsul indeplinea deja formele legale de organizare. Neoficial, ni s-a comunicat faptul ca Primarul Sorin Oprescu nu este de acord cu marsul. Acest dezacord nu este stipulat in Legea 60/ 1991. Consideram atitudinea primariei abuziva si lipsita de responsabilitate, in conditiile in care un mars de amploarea aceluia anuntat pentru sambata necesita sprijinul autoritatilor pentru asigurarea ordinii publice. Inca o data, Primaria Municipiului Bucuresti manifesta dispret pentru nevoile si drepturile cetatenilor, limitandu-le dreptul fundamental si incercand o actiune de intimidare cu doar doua zile inainte de protest. In conditiile in care administratia nu a comunicat in termenul legal eventuale motive pentru care marsul nu poate avea loc, marsul va avea loc, organizatorii indeplinind toate prevederile legale stipulate de  Legea nr. 60/1991”, se mai arata in comunicat.

Totodata, organizatorii anunta ca vor depune plangere pentru abuz in cazul in care cetatenii vor fi obstructionati de catre autoritati in desfasurarea actiunii care, conform Legii Privind Organizarea si Desfasurarea Adunarilor Publice, este legala.

Citeste si: BICICLISTII bucuresteni organizeaza un nou mars de PROTEST

“Reamintim ca sambata, 10 mai, are loc marsul Vrem un oras pentru oameni! Adunarea participantilor are loc incepand cu ora 14.30 in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle”, se mai spune in text.

Traseul marsului va fi urmatorul: Bulevardul Maresal Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff – Piata Victoriei – Soseaua Nicolae Titulescu – Pasajul Basarab – Soseaua Grozavesti – Intoarcere la Intrarea Grozavesti – Soseaua Grozavesti – Pasajul Basarab – Soseaua Nicolae Titulescu – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta – Bulevardul Schitu Magureanu – Pod Izvor – Splaiul Independentei – Bulevardul Libertatii – Bulevardul Natiunile Unite – Strada Izvor – Calea 13 Sepembrie – Bulevardul Libertatii – Bulevardul Unirii – Bulevardul Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului.

Sursa foto: stirileprotv.ro