PROTESTUL de la INSTITUTUL CANTACUZINO continua

Angajatii de la INSTITUTUL CANTACUZINO au PROTESTAT vineri, timp de doua ore, pentru a treia zi consecutiv, in incinta unitatii, nemultumiti de faptul ca de mai bine de doua luni nu si-au primit salariile intregi.

“Astazi am protestat in curtea institutului timp de doua ore. Am facut un mars al tacerii. Vom protesta si luni, si marti, si miercuri, pana cand situatia institutului va fi luata in discutie in sedinta de guvern”, a declarat vicepresedintele sindicatului din Institutul Cantacuzino, Monica Balteanu, potrivit Agerpres.

Situatia in care se afla INSTITUTUL CANTACUZINO este cauzata de managementul defectuos, a afirmat joi ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, precizand ca ministerul este interesat sa achizitioneze produsele unitatii medicale, insa numai in conditiile in care acestea sunt “conforme”.

Citeste si: Un nou PROTEST al angajatilor de la INSTITUTUL CANTACUZINO

In context, el a explicat ca in cadrul comitetului interministerial au fost elaborate propuneri pentru revitalizarea Institutului, la care si-au dat acordul si sindicatele, reafirmand interesul Ministerului Sanatatii pentru achizitionarea serviciilor.

“Sunt cateva propuneri elaborate in comitetul interministerial, sindicatul are cateva propuneri. (…) Noi (Ministerul Sanatatii — n.r.) suntem interesati sa achizitionam toate serviciile pe care Institutul Cantacuzino le poate face si vom face acest lucru fie ca este vorba de vaccin antigripal sau alt produs biologic pe care il fac. Trebuie insa fie conform, pentru ca altfel nici eu, nici dvs. nu ne vom lua niciodata raspunderea de a da ceva ce nu suntem convinsi ca face bine. Concret, in momentul de fata, in comitetul interministerial s-au propus doua situatii — memorandumul (n.r. — pentru revitalizarea Institutului) si ordonanta care statueaza procedura pentru stergerea datoriilor. La acest moment, Ministrul Sanatatii a dat aviz pentru ordonanta”, a adaugat Banicioiu.

Citeste si: PROTEST al angajatilor, la INSTITUTUL CANTACUZINO

Unitatea medicala are conturile blocate de ANAF, pentru ca nu a platit o datorie de 1,4 milioane de lei catre Avicola SA. Din toamna trecuta, INSTITUTUL CANTACUZINO a trecut de la Ministerul Sanatatii in coordonarea Ministerului Educatiei.

Sursa foto: businessmagazin.ro