PROTESTUL impotriva “LEGILOR SUPRAVEGHERII” este in plina desfasurare in CAPITALA

Aproximativ 100 de persoane s-au strans, sambata seara, in Piata Francofoniei din Capitala, vizavi de sediul SRI, pentru a protesta impotriva legii privind securitatea cibernetica a Romaniei si celei privind inregistrarea cartelelor telefonice preplatite.

Mai multe asociatii si organizatii au anuntat pe retelele de socializare organizarea unui protest, sambata, de la ora 17.00, in fata sediului SRI, pentru a manifesta fata de “legile de supraveghere prin care vom accesa retele Wi-Fi si vom cumpara cartele SIM doar cu buletinul”.
“Iesim in strada pentru a face front comun impotriva pachetului de legi promovat de serviciile secrete si votate fulger de catre Parlament prin care se doreste monitorizarea calculatoarelor, identificarea utilizatorului la accesul retelelor WI-FI din cafenele (cel mai probabil, prin prezentarea buletinului) si vanzarea restrictionata a cartelelor SIM numai cu buletinul”, spun organizatorii protestului.

CITESTE SI: PROTEST REVOLUTIONARI: Situatia din Piata Victoriei a inceput sa revina la normal. UPDATE 

“Cele doua institutii au colaborat pentru a vota doua legi care atenteaza la securitatea vietii noastre private: un proiect de lege privind “securitatea cibernetica a Romaniei” si unul prin care se creeaza obligatia de a se inregistra datele de identitate ale persoanelor care utilizeaza cartele telefonice prepaid, dar si serviciile Wi-Fi disponibile in spatiul public. Legile se aseamana dispozitiilor pre-’89 prin care toate masinile de scris, de litografiere si de xeroxare trebuiau inregistrate pentru a preveni distribuirea materialelor anonime”, mai arata acestia.

CITESTE SI: Zeci de SINDICALISTI au PICHETAT sediul central al POSTEI ROMANA

“VREM servicii secrete profesioniste si moderne care sa aiba grija de securitatea nationala. NU VREM sa le dam acestor servicii puteri discretionare de a ne invada viata privata si de a ne supraveghea in masa. VREM respingerea legilor de catre cei abilitati sa o mai faca: Presedintele Romaniei prin refuzul promulgarii, presedintii celor doua camere prin trimitere la Curtea Constitutionala, Avocatul Poporului prin contestare la Curtea Constitutionala!”, sustin ei.

Sursa foto: realitatea.net