Medicii au protestat in Bucuresti cu dricul si zeci de coroane de flori

UPDATE: Protestul medicilor organizat sambata in Bucuresti s-a incheiat in jurul orei 14.00 si nu s-au inregistrat incidente. Protestatarii veniti din toata tara au mers in mars din Piata Victoriei pana la Palatul Parlamentului. Ei au purtat cu ei o cruce si aproape 20 coroane de flori, sugerand astfel “moartea Sanatatii” in Romania.

Stire initiala: Protest al medicilor in Capitala. Aproximativ 100 de autocare cu medici, asistenti medicali si personal TESA au ajuns, sambata dimineata, in Bucuresti, iar la aceasta ora peste 4.000 de cadre medicale protesteaza in Piata Victoriei.

UPDATE ora 12.35: Protestatarii au plecat in mars pe Calea Victoriei cu tobe, stegulete si pancarte. Medicii vor un buget de 6% din PIB pentru sistem si salarii mai mari. La protest participa si presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae.

Medicii s-au adunat in fata Guvernului cu pancarte si au adus cu ei un dric cu coroane de flori si un sicriu pe care scrie “Sanatate”.

Oamenii spun ca salariile nu le ajung de la o luna la alta si se plang de subfinantarea din sistemul de sanatate. Protestatarii din sistemul sanitar cer bani mai multi pentru a nu fi pusi in postura sa plece din tara. Aproximativ 14.000 de medici si 50.000 de asistenti medicali au plecat din tara din ’90 pana azi.

Daca nu le vor fi rezolvate cererile, medicii ameninta cu greva generala, programata cel mai probabil pentru data de 16 noiembrie.

Peste 5.000 de medici si asistenti medicali din toate judetele tarii sunt asteptati, sambata, in Piata Victoriei, unde, intre orele 11.00 si 11.45, va avea loc un miting, dupa care vor pleca in mars pana la Palatul Parlamentului, pe traseul Calea Victoriei – Pod Natiunile Unite – bd. Natiunile Unite – alveola Parc Izvor. La Izvor, intre orele 13.00 si 13.30, se va desfasura un alt miting.

Foto: Mondo News