Protocol de COLABORARE intre Primaria Sectorului 3 si Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism

Primarul Sectorului 3, ROBERT NEGOITA, si ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, FLORIN NICOLAE JIANU, au semnat joi un protocol de colaborare privind proiectul “Locuri de munca pentru TINEri”.

Proiectul presupune integrarea tinerilor absolventi si facilitarea accesului acestora la un loc de munca in cadrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Pentru numarul locurilor de munca nou create, fiecare societate inscrisa in proiect va primi subventie in cadrul schemei de ajutor de minimis “Locuri de munca subventionate”.

Citeste si: MFE aloca aproximativ 150 milioane de euro pentru finantarea IDEILOR DE AFACERI ale TINERILOR

“Vin din mediul privat si stiu foarte bine care sunt dificultatile intampinate in acest domeniu, care sunt actiunile necesare pentru a imbunatati mediul de afaceri, dar si procesul de angajare a tinerilor absolventi. Angajatorul are un beneficiu prin sprijinul financiar obtinut de la Guvern, iar angajatul la randul lui are mai multe avantaje, printre care faptul ca reuseste sa se angajeze si sa dobandeasca experienta. Primaria Sectorului 3 se alatura acestui proiect si incurajeaza angajarea cat mai multor tineri absolventi din Sectorul 3. Ne dorim sa avem de asemenea o relatie stansa cu agentii economici din Sectorul 3, asa incat sa aducem si sudul Capitalei la un grad de dezvoltare cat mai ridicat. Pentru ca impactul cel mai mare il are puterea exemplului, semnam astazi si acorduri-cadru cu doua firme din Sectorul 3 ”, a declarat Negoita.

“Ne aflam astazi intr-un moment special, si anume semnarea unui acord de colaborare cu Primaria Sectorului 3, pentru un program al locurilor de munca subventionate. Se vor semna si o serie de acorduri de colaborare cu firme din Sectorul 3. Am avut o intalnire preliminara cu aceste firme; ma bucur sa vad ca sunt antreprenori tineri, ma bucur sa vad ca unele firme au venit alaturi de absolventii pe care i-au angajat sau urmeaza sa ii angajeze. La nivel national, am pus la dispozitie din fonduri europene 40 de milioane de euro pentru sustinerea a aproximativ 6.500 de locuri de munca subventionate pentru absolventii 2014. Este vorba atat de absolventii cu studii medii, care vor primi o subventie neta lunara de 900 de lei, pe o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni, cat si de absolventii de facultate care vor primi o subventie neta de 1.300 lei, subventii la care se adauga si contributia angajatorului”, a declarat ministrul FLORIN NICOLAE JIANU.

Citeste si: LOCURILE DE MUNCA din Bucuresti, fara cautare la tineri. Se trezesc greu, doar unul dintre motive

Protocolul de colaborare privind proiectul “Locuri de munca pentru TINEri” are ca obiectiv cresterea gradului de ocupare a tinerilor absolventi si cresterea adaptabilitatii acestora la primul loc de munca dupa absolvire. Acesta se integreaza in obiectivele POSDRU 2007-2013 si vizeaza dezvoltarea capitalului uman.

Prin semnarea acestui protocol, Primaria Sectorului 3 va promova, atat in cadrul institutiei, cat si la propriile evenimente, informatii cu privire la proiect si va facilita admiterea tinerilor absolventi pe piata locurilor de munca din cadrul intreprinderilor din Sectorul 3.

Sursa foto: facebook.com