PROTOCOL DE COLABORARE intre Primaria Sectorului 3 si SNSPA

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, si rectorul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Alina Bargaoanu, au semnat miercuri un PROTOCOL DE COLABORARE intre institutiile pe care le conduc, in vederea initierii si sprijinirii unor proiecte educationale si cultural-stiintifice commune, au anuntat reprezentantii Primariei Sectorului 3.

Potrivit sursei citate, in urma semnarii acestui PROTOCOL, Primaria Sectorului 3 va colabora cu SNSPA in vederea organizarii unor manifestari educationale si stiintifice (simpozioane, congrese stiintifice). Totodata, Primaria Sectorului 3 va permite practica studentilor in departamentele administratiei locale si are disponibilitatea de a promova proiecte comune.

“Trebuie sa gasim cat mai multe solutii de a invata unii de la altii si de a incerca sa ne promovam reciproc. Acesta este motivul pentru care ne aflam astazi aici, pentru a semna un PROTOCOL cu SNSPA. Sper ca aceasta colaborare sa functioneze si sa fie cat mai benefica. De asemenea, e un moment oportun de a realiza proiecte comune, prin care sa atragem fonduri europene. Am semnat deja o serie de parteneriate cu alte universitati si roadele nu au intarziat sa apara”, a declarat Robert Negoita.

Citeste si: Hala Republica va fi transformata in PARC STIINTIFIC

“Multumim Primariei Sectorului 3 pentru initiativa acestui PARTENERIAT. Concret, vom colabora in ceea ce priveste practica studentilor, participarea la Scoala Vocationala, disponibilitatea de a participa impreuna la proiectele de atragere a fondurilor europene. SNSPA este scoala de guvernare a Romaniei. Ceea ce ne diferentiaza de celelalte universitati din Romania este faptul ca suntem foarte conectati cu lumea reala a politicii, a administratiei publice, a managementului. Primaria Sectorului 3 are aceeasi filosofie cu SNSPA-ul, aceea de a fi cat mai aproape de lumea reala”, a declarat Alina Bargaoanu.

SNSPA va acorda asistenta didactica pentru proiectul Scoala Vocationala, prin identificarea de aptitudini sau talente pentru elevii din invatamantul preuniversitar din sector si indrumarea acestora catre anumite facultati.

De asemenea, va sprijini cadrele didactice din Sectorul 3 in vederea dezvoltarii de proiecte educationale si culturale si realizarea de activitati extracurriculare in domeniile comunicare si relatii publice, administratie publica si relatii internationale. Acest PARTENERIAT se va derula timp de patru ani.

Citeste si: Primaria Sectorului 3 a semnat un contract de colaborare cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

Pana in prezent, Primaria Sectorului 3 a semnat ACORDURI-CADRU cu Universitatea din Bucuresti, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Titu Maiorescu si Universitatea Nationala de Arte.

Sursa foto: facebook.com