PROTOCOL DE COLABORARE intre PSRO si PND

Partidul Social Romanesc (PSRo) si Partidul National Democrat (PND) au semnat marti un PROTOCOL DE COLABORARE parlamentara in vederea intaririi grupului si activitatii acestuia.

Documentul a fost semnat de liderii grupurilor parlamentare ale celor doua partide, respectiv STEFAN BURLACU (PND) si FLORENTIN GUST (PSRo).

“Ceea ce facem noi astazi nu are nici dimensiunea si nici ambitia acordului nostru cu PNL, pentru ca aici vorbim de o colaborare parlamentara pe durata actualei legislaturi, pana in 2016, si in functie de evolutia noastra individuala si comuna vom stabili la momentul potrivit daca sunt pasi de urmat in alta zona. E vorba de o alta categorie, de un alt tip de acord politic. Ceea ce sunt convins ca vom face impreuna este sa facem o opozitie mult mai sanatoasa aici, in Camera Deputatilor, si la momentul potrivit sa dam tarii o noua majoritate. Acest lucru va fi facut pe masura ce lucrurile vor evolua in Parlament si pe scena politica romaneasca”, a declarat presedintele PSRo, MIRCEA GEOANA.

El a precizat ca intr-o prima etapa se urmareste cresterea eficacitatii muncii de opozitie in Parlament prin semnarea acestui acord de colaborare parlamentara si politica.

Citeste si: PNL si PSRO au semnat PROTOCOLUL DE COLABORARE politica si parlamentara

“Fiecare dintre cele doua partide isi pastreaza identitatea proprie, libertatea de actiune, dar din punct de vedere al unei coerente sporite si a unei eficacitati sporite in munca de opozitie suntem convinsi ca putem face o treaba mult mai buna impreuna”, a spus MIRCEA GEOANA, mentionand ca acest element de “coagulare” a opozitiei reprezinta, dupa protocolul semnat de PSRo cu PNL saptamana trecuta, “inca un pas in vederea schimbarii majoritatii in Parlament”.

MIRCEA GEOANA a explicat ca este vorba de un acord intre parlamentarii celor doua formatiuni si ca nu s-a stabilit nicio relatie “cu o terta formatiune sau cu terti parlamentari”.

“Noi, astazi, lansam de fapt un grup parlamentar comun PSRo-PND si vom declansa si procedurile regulamentare sa facem acest lucru. Din punct de vedere comunicare, incepand de astazi in limbajul nostru politic va fi Grupul parlamentar PSRo-PND, cu tot ce decurge ca si consecinta din acest lucru. Noi, aici, stabilim o relatie intre doua grupuri care-si pun impreuna resursele parlamentare din Camera Deputatilor”, a adaugat liderul PSRo.

La randul sau, presedintele PND, DANIEL FENECHIU, a spus ca, o data cu acest protocol, s-a format un grup parlamentar mult mai numeros (22 de parlamentari), “care cu siguranta va avea un alt impact in viitoarele miscari care se vor petrece in Parlament”.

Citeste si: GEOANA: GUVERNUL VIITOR trebuie sa RENUNTE la a mai PROMOVA ”HOTI si TICALOSI” in fruntea tarii

“Cred ca doar prin consolidarea grupurilor mici, prin aliante, prin orice varianta care sa duca la o crestere numerica a ceea ce inseamna opozitie se poate realiza ceva in aceste conditii in Romania zilelor noastre”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

Intrebat daca mai exista intelegerea intre PND si PMP, DANIEL FENECHIU a spus ca in protocol nu se face nicio referire la aceasta intelegere.

“Anterior semnarii acestei intelegeri, ne-am informat colegii din PMP ce vrem sa facem, de doua saptamani, si din acest punct de vedere avem acordul colegilor din PMP sa luam toate masurile pe care le consideram necesare in vederea consolidarii grupului. Colegii de la PMP au fost corecti si nu s-au opus faptului ca noi ne-am dorit sa ajungem intr-o alta etapa de evolutie in Camera Deputatilor”, a sustinut DANIEL FENECHIU.

Cat priveste sustinerea opozitiei in schimbarea Guvernului, DANIEL FENECHIU a precizat: “De vreme ce domnul Geoana v-a comunicat ca are un acord cu PNL, avand ca obiect daramarea Guvernului, iar noi suntem un grup care tot timpul a fost in opozitie, de principiu, scopul constituirii grupului tine si de o mai buna opozitie si, evident, de daramarea Guvernului”.

Sursa foto: ziaconstanta.ro