Protocolul USL, denuntat de PNL

DELEGATIA PERMANENTA a PNL a decis demararea procedurilor juridice de denuntare a protocolului USL. Anuntul a fost facut marti de  purtatorul de cuvant al partidului, ALINA GORGHIU.

Oficialul liberal a aratat ca prin acest demers PNL doreste sa dea semnalul politic premierului Victor Ponta si PSD ca aceasta alianta nu se mai reface.

“Nu a fost nevoie sa votam astazi in Delegatia Permanenta denuntarea de jure a protocolului pentru ca aceasta denuntare a fost votata intr-o Delegatie Permanenta anterioara. S-a luat aceasta hotarare atunci prin vot. A fost unanimitate in aceasta privinta. Ca atare astazi s-a decis ca procedura sa demareze. Vor exista doua etape – o procedura prealabila si actiunea in instanta de judecata”, a declarat GORGHIU, precizand ca deputatul liberal Theodor Nicolescu se va ocupa de aceste proceduri.

Citeste si: IOHANNIS va denunta PROTOCOLUL USL la Tribunal – SURSE

Purtatorul de cuvant al PNL a subliniat ca demararea acestor proceduri juridice reprezinta un semnal politic pentru premier si PSD ca USL nu mai exista.

“Denuntarea juridica din punctul de vedere al tuturor specialistilor si al nostru sa stiti ca nu are niciun efect. Prin acest demers astazi, prin demararea procedurilor juridice, nu vrem decat sa dam un semnal politic suficient de clar pentru premier si PSD care nu mai devreme de aseara ne spunea cum se reface iar USL, cum va ajunge el sa se retraga din candidatura daca USL se reface.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Pe 21 iulie se va stabili candidatul PNL pentru cursa prezidentiala

Vrem sa incercam si prin aceasta metoda sa-l convingem pe premier ca o minciuna in fata electoratului, o minciuna, care se repeta cu obstinatie in fiecare zi ca acest USL traieste, nu ar trebui sa mai existe pentru ca este umilitor la adresa electoratului pe care crede ca il reprezinta si caruia vrea sa-i comunice, iar noi finalizam practic ceea ce de facto de cateva luni de zile este o realitate”, a mai spus Alina Gorghiu.