PSD a discutat cu UDMR o posibila intrare la guvernare, in eventualitatea in care USL se va rupe

PSD isi ia masuri pentru a trece cu bine peste o potentiala rupere a USL! Liderii social democrati au facut astazi o oferta reprezentantilor UDMR cu privire la o posibila cooptare in Guvern. Deocamdata, raspunsul Uniunii Democrate Maghiare din Romania se lasa asteptat.

UDMR nu a oferit un raspuns, deoarece parerile in interiorul Uniunii sunt impartite, conform unor surse citate de hotnews.ro.

Unii membri UDMR doresc intrarea in guvern pe posturi de ministri, altii sustin ca nu ar fi o idee buna intr-un an electoral nici pentru PSD si nici pentru UDMR, avind in vedere ca peste citeva luni sint alegeri europarlamentare.

 Astfel, au fost voci  din UDMR care ar fi sustinut varianta sustinerii parlamentare pentru guvernul PSD, la fel ca in perioada 2001-2004, cind guvernul Nastase a fost sustinut in Parlament de UDMR, fara ca acestia sa aiba posturi de ministri in Guvern.

 Imediat dupa castigarea alegerilor, Victor Ponta a initiat un dialog cu UDMR. Uniunea Democrata Maghiara din Romania este prezenta in structurile guvernamentale si in acest moment, avind posturi de directori in ministere si in alte agentii guvernamentale.