PSD a formalizat decizia de a vota solicitarile JUSTITIEI pe imunitate sau incompatibilitate

Presedintele PSD, VICTOR PONTA, a declarat, sambata, la SINAIA, ca in cadrul CExN si a reuniunii GRUPURILOR PARLAMENTARE a fost formalizata in mod clar decizia ca parlamentarii partidului sa voteze orice solicitare a JUSTITIEI de ridicare a IMUNITATII sau care priveste INCOMPATIBILITATEA.

”Vreau sa reafirm decizia pe care o avem in mod clar formalizata: orice fel de solicitari care tin de imunitate sau de incompatibilitati constatate de instantele de judecata, grupurile PSD vor vota pentru. Bun, daca va exista vreo exceptie, vreun abuz, vreo situatie, dar nu cred ca se pune problema de asa ceva… Principiul este stabilit si aici e vorba doar de consecventa modului nostru de participare la aceste proceduri care cu siguranta pot sa fie mult mai rapide si mai trasparente decat au fost in trecut”, a spus VICTOR PONTA.

CITESTE SI: ILIE SARBU si MARIAN NEACSU, reconfirmati in functiile de lideri de grup la PSD

De altfel, presedintele PSD VICTOR PONTA a declarat, dupa consultarile de la Cotroceni, convocate in aceasta saptamana de seful statului,Klaus Iohannis, ca PSD sprijina solicitarea acestuia privind introducerea in regulamentele Camerei si Senatului a unor proceduri cat mai rapide de ridicarea a IMUNITATILOR.

“Am discutat si am reiterat sprijinul PSD si al grupurilor noastre parlamentare pentru o modificare a regulamentelor celor doua Camere, pornind de la solicitarea presedintelui referitoare la proceduri cat mai rapide privind ridicarea IMUNITATII PARLAMENTARE. Si aici, dupa cum stiti, la Camera Deputatilor si la Senat nu mai exista niciun fel de solicitare a organelor de ancheta la care sa nu se fi dat curs”, a spus Ponta, miercuri, dupa discutiile cu seful statului.

CITESTE SI: PSD vrea sefi din afara politicii in fruntea SRI si SIE 

Sursa foto: realitatea.net