PSD a realizat un sondaj pe care il tine SECRET

Jurnalistul Dan Andronic a dezvaluit, recent, mai multe date dintr-un SONDAJ tinut secret de PSD. Cifrele arata lupta stransa pentru locul trei, in conditiile in care partidul lui Ponta spera ca IOHANNIS, principalul contracandidat pentru postul de presedinte, sa nu mai poata candida, fiind declarant INCOMPATIBIL in procesul cu ANI.

Potrivit sondajului realizat la comanda PSD la inceputul acestei saptamani, ale carui date au intrat, partial, in posesia celor de la evz.ro, ierarhia turului intai este neschimbata, cu Victor Ponta si KLAUS IOHANNIS conducand la distanta, scrie psnews.ro.

Citeste si: SONDAJUL CARE DA PESTE CAP REZULTATUL ALEGERILOR PREZIDENTIALE

Acestia sunt urmati in ordine de Elena Udrea, Calin Popescu Tariceanu – cu aproximativ 8 la suta, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor si Monica Macovei – 4 la suta din voturi, Teodor Melescanu si Corneliu Vadim Tudor – 3 la suta din voturi. Rezultatele pentru turul intai au fost calculate pentru o prezenta la vot de 55 la suta.

Interesant este insa ca ipoteza declararii lui KLAUS IOHANNIS INCOMPATIBIL de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost luata in calcul, in asa fel incat exista o intrebare distincta in chestionarul PSD : 

“Daca ICCJ l-ar declara INCOMPATIBIL inainte de turul intai pe KLAUS IOHANNIS si acesta n-ar mai putea candida la alegerile prezidentiale, Dvs. pe care dintre urmatorii l-ati vota in turul intai al alegerilor prezidentiale?”.

Citeste si: INSCOP: MAI MULTI BARBATI DECAT FEMEI LA VOTUL DIN TURUL I

Astfel, Victor Ponta creste doar cu 2 procente, pana la 43 la suta, Elena Udrea ajunge pe locul doi cu 13 la suta, Calin Popescu-Tariceanu are o intentie de vot de 10 la suta, Monica Macovei sare la 8 la suta, Teodor Melescanu este cotat cu 7 la suta, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor si Corneliu Vadim Tudor in jur de 6 la suta.